Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Da li je moguće u kućnim uslovima prelaziti iz boje u boju
Blog
13.09.2018.

Da li je moguće u kućnim uslovima prelaziti iz boje u boju

Razmišljate o menjanju boje kose, usluge u salonima nisu pristupačne, a brinete se kakvi će biti rezultati ako pokušate same da se ofarbate? Nema razloga za brigu. Postoje preparati i trikovi koji će vam pomoći da u kućnim uslovima pređete u boju koju ste poželele.

Hajde da krenemo od početka. Odaberite nijansu odgovarajuću za boju vašeg tena, očiju i uzmite u obzir koliko imate crvenog pigmenta. Kod plavih nijansi crveni pigment može izazvati najviše poteškoća jer zbog njega nastaju oni žućkasti i narandžasti tonovi koje sve želimo da izbegnemo. Stoga, što ga je više potrebniji su pepeljasti tonovi.

Znate da je nemoguće prelaziti iz boje u boju samo tako što ćemo kupiti farbu koju želimo. Ja sam to naučila na teži način, kada sam jednom davno iz intenzivno crvene želela da odmah budem svetlo smeđa. Zato vam danas kažem da je jedan od naših najvećih saveznika preparat Decolor time! Zaboravite zauvek na blanš i njegovo štetno dejstvo. Decolor time je sistem koji će u potpunosti ukloniti trajnu farbu sa vaše kose, pritom čuvajući kvalitet vlasi i prirodni pigment. Zapravo, tretman je toliko blag da ga možete bez ikakve bojazni koristiti više puta u toku dana. Dakle, on je najvažnija stavka koja vam je potrebna kada se pripremate za potpunu promenu boje kose u kućnim uslovima. Da sam ga samo imala onda kada sam umesto smeđe kose imala šlem boje rđe na glavi... Ne smejte se, imala sam 17 godina! J

Upotreba je jednostavna, vrlo slično farbanju, a ušteda u odnosu na salonske tretmane višestruka. U pakovanju dobijate aktivator, reduktor i razvijač, uz dozator i rukavice. Uputstvo je jasno i detaljno. Ravnomerno nanetu smesu ne treba držati više od 20 minuta, a u zavisnosti od vaše trenutne nijanse potrebno je od 1 do 6 tretmana da se farba u potpunosti ukloni sa kose. S obzirom na to da je Decolor time toliko blag da ga možete koristiti ponovo u kratkom vremenskom roku, moći ćete da imate željenu boju za samo jedan dan u kućnim uslovima!

Zamislite to, probudile ste se kao crnke, a već uveče možete svima da oduzmete dah kao brinete. Svi bi pričali o vašoj promeni i želeli da znaju tajnu. Pritom vam je kosa sjajna, negovana i bez tragova kakvi ostaju nakon agresivnih tretmana.

Kada nabavite Decolor time i odgovarajuću nijansu farbe za kosu, morate znati za još par trikova:

  • Granicu između lica i vlasišta namažite kremom za brijanje ili balzamom za usne kako vam ne bi ostale tamne fleke, a boja se ipak primila na vlasi.
  • Ukoliko se ipak desi da se potkrade tamnija mrlja, možete je istrljati suvim krajem kose, ili namazati masnijom kremom.
  • Iako bi najbolje (a i najzabavnije) bilo da sve obavite uz pomoć prijateljice, ukoliko se same farbate preporučujem vam da imate dva ogledala (ispred i iza sebe) kako biste bile sigurne da je i nazad sve ravnomerno namazano.
  •  Kosu podelite u četiri dela – prednji od lica do ušiju i zadnji koji će obuhvatiti kosu iza ušiju, te oba na još dva dela u skladu sa vašim razdeljkom.
  • Farbanje počnite od zadnjeg dela glave, deleći kosu u što manje pramenove, jer zadnjem delu treba više vremena da primi boju.
  • Farbajte od korena ka krajevima.
  •  Kada završite sa nanošenjem boje, pokupite kosu šnalom, ali je nemojte vezivati.
  • Kod tamnijih nijansi možete držati kesu ili kapu za kupanje dok je farba na kosi, ali se kod plavih nijansi ne preporučuje ova praksa jer dodatno zagrevanje može dovesti do oštećenja kose.
  • Boju za kosu držite najduže 45 minuta i nikako ne zaboravite masku za negu.
  • Budite realne u očekivanjima. Svaka kosa je drugačija i moguće je da iz prvog puta nećete dobiti nijansu istovetnu onoj sa kutije. Imajte na umu da je ipak najvažnije očuvati kvalitet kose.
  • Korisite preparate koji su namenjeni za negu farbane kose jer će oni obezbediti i trajnost boje.
  • Blistajte!

Autor: Stojana Kevrešan

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara