Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
DA, tako je, aloja vera pomaže regeneraciji kože oštećenoj od sunca! Ali, da li znate koje još benefite pruža ova čudesna biljka?
K-beauty
14.06.2021.

DA, tako je, aloja vera pomaže regeneraciji kože oštećenoj od sunca! Ali, da li znate koje još benefite pruža ova čudesna biljka?

Bolje je da ovako postavimo stvari: Šta ova biljka može da uradi?

Zbog svojih dobro poznatih lekovitih sastojaka, aloja vera se decenijama koristi za lečenje i negu kože, od opekotina od sunca do dermatitisa. Iako se njena najučestalija primena u hladnim gelovima odnosi na ublažavanje iritacija, njene blagodeti se ovde ne zaustavljaju...

Budući da ova popularna biljka sadrži čitav niz vitamina, enzima, minerala, masnih kiselina i aminokiselina, dermatolozi kažu da aloja takođe ima sposobnost da deluje na trenutna oštećenja kože u obliku antioksidansa, a ima i antibakterijska i antivirusna svojstva...

Za Vas smo izdvojilil četiri benefita koje dobijate upotrebom aloja vere u cilju poboljšanja kvaliteta kože, kose i noktiju...

Hidratacija i Anti-aging efekat!

Ukoliko i zanemarite hijaluronsku kiselinu, aloja ima zapažene hidratantne i anti-age efekte na koži! Dermatolozi upućuju na to da mukopolisaharidi iz biljke pomažu u vezianju vlage u kožu. Takođe, studije pokazuju da aloja stimuliše fibroplast (koji proizvodi vlakna kolagena i elastina), čini kožu elastičnijom i manje naboranom. Nećete pogrešiti ni ako koristitie aloju kao hidratantnu kremu jer zaglađuje kožu i daje sjaj.

Aloja kao protiv uplano sredstvo i tretman ožiljka!

Dermatolozi govore u prilog ovoj biljci da se može koristiti za lečenje uplanih stanja kože i nekih oblika ožiljaka. Pokazalo se da se dermatitis ruku, seboreja  i herpes poboljšavaju upotrebom aloje u odnosu na druge tretmane. Takođe su određene naučne studije pokazale  da aloja smanjuje izgled ožiljaka na preseku.

Anti-akne dejstvo!

Obećavajući sastojak u borbi protiv akni je svakako aloja vera. Određene studije sprovedene sa namenom utvrđivanja efikasnosti u borbi protiv akni na koži, dokazale su da je efikasnost gela od aloje vere u smanjivanju upalnih procesa na visokom nivou i apsolutno ne zanemarujuća.

Slično tome, preprati na bazi aloje, propolisa i čajevca su učinkovitije prema sprovedenim studijama, u poređenju sa preparatima sintetičkog porekla kao što je eritormicin. Aloja tretira akne slično kao i opekotine od sunca, pomažući da problematični reoni brže zarastu.

Blagotvorna dejstva na kosu i nokte!

Zbog antiinflamatornih svojstava aloje, može biti veoma korisna u smanjenju upale usled seboreje. Hidratantna svojstva biljke takođe mogu pomoći u zadržavanju vlage u suvim folikulima kose. Primenom aloje na kožu glave, može pomoći u smirivanju iritacije i smanjenju suvih, ljuskastih fleka.

Aloja omekšava zanoktice i regeneriše nokte, smanjuje upale i podstiče rast.

Preporučujemo...

Umirujući gel na bazi aloje dolazi nam od korejskog brenda Baroness. U pitanju je Baroness soothing gel aloja vera koji se po iskustvima mnogih deklariše kao „must have“ proizvod za različite namene i u svim godišnjim dobima. Prirodni ekstrat Aloe Barbadensis blagotvorno deluje i obezbeđuje osetljivoj i isušenoj koži potpunu hidrataciju i vlažnost uz efekat hlađenja. Ima umirujući, blag efekat na kožu sklonu aknama i crvenilu. Regeneriše površinski sloj epiderma kože, daje koži blistavost, svežinu i održava njenu prirodnu vlažnost i tonus. Njegova višestruka mogućnost upotrebe i namene najbolje govori o prodornosti sastojaka ovog gela. Bilo da se radi o ujedu insekta, iritaciji kože nakon sunčanja, depilacija, epilacija ili o običnoj hidrataciji kože lica ili tela, Baroness soothing aloja vera gel je proizvod koji apsolutno morate imati u svakom trenutku gde god da se nalazite!

Ostavi ocenu

Ostali komentari