Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Nova Godina, NOVA SKINCARE REZOLUCIJA!
K-beauty
28.12.2021.

Nova Godina, NOVA SKINCARE REZOLUCIJA!

Novi počeci su tako važni. A ako je početak netaknute nove godine koja vas pokreće da se promenite na bolje, samo napred! Znamo da će odlazak u teretanu, 5kg manje, putovanja, štednja, zauzeti mesto na vašoj listi novogodišnjih odluka, ali takođe bismo vas pozvali da na trenutak razmislite o svojoj koži.

Dok usađujete pozitivne navike u svoj život 2022., ne zaboravite da se pozabavite i pozitivnim navikama u nezi kože. Baš kao zdrava ishrana i fitnes rutina, poboljšane navike u nezi kože će vam pomoći da oslobodite svoju najbolju verziju koja dolazi sledeće godine.

Niste sigurni šta bi trebalo uvrstiti u TO DO listu za narednu godinu? Pa, sastavili smo listu od 10 ključnih novogodišnjih odluka o nezi kože koje će vam pomoći da pokažete svoje najbolje lice u 2022. godini!

Pa da počnemo....

Odluka br.1 : „Obavljaću duplo čišćenje kože svako veče pre spavanja“

Pravilno pranje lica pre spavanja je apsolutno važno za svaku osobu. Tokom dana ste izloženi štetnim uticajima spoljašnje sredine. Kada odete u krevet bez rutine čišćenja, dozvoljavate nakupljenoj masnoći i prljavštini da vam zapuše pore, što dovodi do akni i upalnih procesa. Naročito ako svakodnevno koristite šminku, korišćenje uljanog balzama za njeno skidanje, a zatim i gela za umivanje je neophodno kako bi bili sigurni da je vaša koža u potpunosti očišćena i spremna za dalje korake nege. Dakle, ako želite da počnete da ulažete u negu kože korak po korak, počnite sa obaveznom sesijom duplog čišćenja neposredno pre spavanja, svake večeri.

Odluka br.2: „Obavljaću piling lica dva puta nedeljno“

Za blistavu, čistu kožu iz snova, jednostavno pranje lica neće biti dovoljno. Dva ili tri puta nedeljno, potreban vam je dublji korak nege kože koji čisti mrtve i oštećene ćelije kože zajedno sa viškom ulja, za poboljšanu teksturu kože, ten i sjaj. Ovde dolazi piling! Korišćenje proizvoda za piling koji odgovara vašem tipu kože pomoći će vam da dobijete zdraviju, svetliju kožu koja sija iznutra.

Odluka br.3: „Pružiću svojoj koži odgovarajuće hranljive sastojke“

Pored redovnog čišćenja i pilinga, svojoj koži takođe morate dati hranljive materije i ishranu koja joj je potrebna da napreduje. Kvalitetna hidratantna krema za vaše lice i telo biće najbolji prijatelj vaše kože. Redovna hidratacija kože pomaže joj da ostane meka i gipka, istovremeno sprečavajući preteranu suvoću ili masnoću. Pomaže vašoj koži da zadrži idealnu ravnotežu vlage i hranljivih materija, a takođe može pomoći u smanjenju izbijanja i akni time što umiruje iritaciju kože.

Odluka br.4: „Nikada neću izaći van bez SPF-a“

Usred leta ili na vrhuncu zime, vaša koža treba da bude zaštićena od oštećenja od sunca 365 dana u godini. Čak i ako zanemarimo površinske probleme kao što su sunčanje i opekotine od sunca, izlaganje štetnim ultraljubičastim zracima sunca može negativno uticati na vašu kožu, što dovodi do preranih znakova starenja kao što su bore i fine linije, hiperpigmentacija, neujednačen ton kože... Dakle, kao kritična rezolucija za negu kože za 2022., obećajte sebi da nećete izaći iz kuće a da ne nanesete SPF na lice i izložene delove tela.

Odluka br.5: „Uzimaću dovoljnu količinu vode“

S obzirom da se više od polovine naše telo sastoji od vode, nije teško proceniti koliko je važno da budete hidrirani. Uz druge zdravstvene prednosti, redovna i dovoljna konzumacija vode ključna je za izbegavanje problema sa kožom i njeno održavanje u vrhunskoj formi bez napora. Vašem telu je potrebno najmanje 2 litre vode svakog dana da bi efikasno funkcionisalo, a prednosti dovoljnog unosa tečnosti se odražavaju na zdravlje vaše kože, adekvatnu cirkulaciju hranljivih materija i povećanje protoka krvi.

Odluka br.6: „Održavaću kondiciju“

Činjenica da je redovna vežba ključna za vaše fizičko i mentalno blagostanje, nije baš otkriće. Uprkos tome, većina nas nastavlja da živi uglavnom sedećim životom, prikovani za stolove tokom dana i izležavanjem u krevetu noću. Naročito, s obzirom da su nas 2020. kao i 2021. ograničavale na naše kuće, neophodnost uspostavljanja dnevnog režima vežbanja sada je više nego ikada. Ako to nije dovoljan podsticaj za vežbanje, zapamtite koju ulogu igra u održavanju vaše kože zdravom i blistavom. Vežbanje povećava protok krvi što dovodi do bolje cirkulacije kiseonika i hranljivih materija do ćelija vaše kože, a samim tim poboljšava sjaj i ten vaše kože.

Odluka br.7: „Periodično ću vršiti detox organizma“

Brza hrana, prerađena hrana, slatka pića, alkohol i cigarete - ovo su neke od stvari koje dovode do postepenog nakupljanja toksina u vašem telu. Ovi toksini se ne mogu eliminisati kroz kožu, tako da je periodična detoksikacija vašeg tela najbolji način da značajno poboljšate njegovo zdravlje. Kada vaše telo izbaci ove toksine, primetićete i koliko zdravije i srećnije izgleda vaša koža. Zato u 2022. odlučite da u svoj način života obavezno uvrstite detox organizma, a za efikasnije i brže rezultate sigurno vam mogu pomoći i dodaci ishrani.

Odluka br.8: „Uključiću zdrave suplemente u moju dijetu“

Vaša ishrana je definitivno najvažniji izvor hranljivih materija za vaše telo, ali postoje određene praznine koje suplementi mogu pomoći u prikrivanju. Većina odraslih ne dobija potrebnu količinu hranljivih materija iz hrane koju jedu, a određeni vitamini i esencijalne aminokiseline ne ulaze u vaše telo u dovoljnoj količini kroz vašu ishranu. Stoga je upotreba redovnih dodataka ishrani efikasan način da se nadoknade ovi nedostaci. Kada vaše telo dobije sve hranljive materije koje su mu potrebne, pozitivni efekti se odražavaju i na vašu kožu. Neki hranljivi sastojci koje možete dopuniti uključuju vitamin A, vitamin C, vitamin B6 i B12 i cink.

Odluka br.9: „ Makar jednom nedeljno opustiću se uz omiljenu sheet masku“

Postoji razlog zašto je stres nazvan tihim ubicom, on zaista oslabljuje vaše fizičko i mentalno zdravlje. Svi mi treba da napravimo pauzu od našeg užurbanog rasporeda i samo se opustimo, barem jednom nedeljno. Možete sebi organizovati opuštanje i kod kuće! Jednostavno napravite sebi prijatan ugođaj, opustite svoj um i telo, ali i kožu uz omiljenu sheet masku! Dakle, dok se spremate da uđete u 2021. godinu, zaplanirajte obavezno  jednu takvu sesiju svake nedelje. U stvari, zašto ne biste već danas počeli da razmišljate kako ćete lepo završiti dan na ovakav način...?!

Odluka br.10: „Redovno ću čistiti svoje kozmetičke alate: četkice, blendere...“

Sada, ovo može, ali ne mora biti toliko kritično za muškarce koliko i za dame, ali ako kod kuće imate zalihe šminke, vodite računa o tome da povremeno očistite taj pult zajedno sa čišćenjem alata. Šminka kojoj je istekao rok može dovesti do niza problema sa kožom, a prljavi sunđeri i četkice za šminku će uzrokovati nakupljanje bakterija na vašoj koži i na taj način je učiniti sklonom aknama.

Dakle, da li ste spremni da napravite svoj put do svetlije, bolje kože, jednu po jednu malu rezoluciju...?

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara