Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
PRIVLAČNO VAM JE SAMOPOTAMNJIVANJE ALI IPAK NISTE SIGURNI...
PRIVLAČNO VAM JE SAMOPOTAMNJIVANJE ALI IPAK NISTE SIGURNI...
K-beauty
06.07.2022.

PRIVLAČNO VAM JE SAMOPOTAMNJIVANJE ALI IPAK NISTE SIGURNI...

Svi smo postali svesni činjenice koliko su prekomerno izlaganje sunčevim zracima i odlasci u solarijum štetni jer dovode do prevremenog starenja kože, raznih obolenja i povećavaju rizik od dobijanja raka kože. Ali, ovo svakako ne bi trebalo da vas spreči da uživate u tamnom tenu i zdravoj koži! Rešenje postoji - SAMOPOTAMNJIVANJE!

VAŽNO: Sredstva za samopotamnjivanje su potpuno bezbedna za zdravlje kože jer boje samo površinu kože! Plašite se neželjenih efekata kao što su neravnomerna boja, fleke koje daju neuredan „prljav“ izgled kože i linije na pregibima?

Razlog za sve ovo je nepravilna upotreba ovih preparata, kada je samopotamnjivanje u pitanju! Važno je samo da sledite korake koje smo vam pripremili i vrlo lako ćete postići ujednačen, postojan ten i sačuvati zdravlje vaše kože.

Dakle ne brinite, ukoliko sledite naše korake, pre i nakon samopotamnjivanja, imaćete uvek savršen  dugotrajan ten,  a samopotamnjivanje će vam postati rutina. Pa da počnemo...

Najvažniji koraci za samopotamnjivanje

1.  Najpre da razjasnimo, važno je izabrati preparat za samopotamnjivanje koji će odgovarati vašem tipu i boji kože

Nemojte se plašiti da ćete postati narandžasti nakon što uradite samopotamnjivanje! Glavni sastojak samopotamnjivača koji je odgovoran za dobijanje preplanulog tena je dihidroksiaceton (DHA). On reaguje sa ćelijama u koži i daje privremeno tamniju nijansu kože, koja zatim prirodnim putem bledi.

U zavisnosti od tipa kože preporučujemo upotrebu losiona za samopotamnjivanje ili pene za samopotamnjivanje.

  • - Losioni su pogodni ako imate suvu ili dehidiranu kožu. Lako se nanose i razmazuju i prednost im je što postepeno grade preplanulu boju i hidriraju kožu. 
  • - Pene su najpogodnije ako želite brzo da dođete do bronzane boje i preporučuju se onima koji imaju normalnu ka masnoj koži tela. Kvalitetne pene razvijaju boju za manje od sat vremena. Postoje posebne kreme za lice i posebne za telo. One koje su namenjene za telo ne sadrže sve potrebne sastojke za kožu lica i mogu dovesti do pojave bubuljica.
     

2.   Pre nanošenje samopotamnjivača, uradite piling pre svega

Važno je ukloniti mrtve ćelije sa površine kože kako bi je pripremili za samopotamnjivanje. Ovim obezbeđujete glatku i meku kožu koja će biti idealna površina za nanošenje preparata.

Ukoliko preskočite da uradite piling, preparat će se zadržati na suvim delovima kože, boja će izgledati šareno i brzo će izbledeti. Da bi piling bio efikasniji koristite odgovarajuće preparate, utrljajte ga na suvu kožu i tretirajte celo telo, a naročito najsuvlje delove poput laktova i kolena.

Postoje pomoćni dodaci za piling poput rukavica, koje pomažu da se efikasnije i brže uklone izumrele ćelije i pripremi koža za sledeći korak.

3.  Brijanje ili depilacija 24h pre nanošenja samopotamnjivača

Ako želite da uklonite neželjene dlačice sa vašeg tela, obrijate ili izdepilirajte kožu voskom bar 24 časa pre nego uradite samopotamnjivanje. Pauza jednog dana će osigurati da se vaša koža oporavi i dobije dovoljno vremena da se smiri nakon brijanja ili depilacije. Tako, preparat koji koristite za samopotamnjivanje, neće izazvati iritaciju na vašoj koži.

4.  Izbegavajte upotrebu bilo kakve kozmetike pre samopotamnjivanja

Nakon što ste se istuširali, izbegavajte da koristite bilo koji drugi proizvod na koži pre samopotamnjivanja kako biste bili sigurni da nema nikakvih barijera između vaše kože i samopotamnjivača. Najbolje je da preskočite upotrebu hidratantne kreme, šminke, pa čak i parfema.

To će obezbediti da ćelije vaše kože zadrže preparat za samopotamnjivanje i dati vam ten koji će trajati danima.

Izuzetak su veoma suvi delovi tela (laktovi i kolena) koje je potrebno hidrirati.

5.   Možete krenuti u proces samopotamnjivanja! 
VAŽNO: KORISTITE RUKAVICU ZA NANOŠENJE SAMOPOTAMNJIVAČA!

Kako biste izbegli fleke između prstiju i narandžaste dlanove koristite rukavice za nanošenje preparata...

Rukavice za nanošenje koriste patentiranu tehnologiju kako bi dlanovi vaših ruku ostali čisti – štedeći vam dragoceno vreme i dajući vam bolju završnu obradu, posebno oko zglobova i ruku. Nanosite sredstvo kružnim pokretima od stopala na gore. Ovaj tretman najbolje je raditi u kupatilu. Kada završite, skinite rukavice i sredstvo nanesite ravnomerno po dlanovima. 

6.   Nanosite preparat za samopotamnjivanje pre odlaska na spavanje

Kako biste dobili ujednačen ten, naš savet je da nanesete samopotamnjivač pre odlaska u krevet. Obucite nešto široko za spavanje kako bi odeća imala što manje kontakt sa kožom. 

7.   Koristite vatu ili tupfere za skidanje nagomilanog preparata

Ostatke preparata za samopotamnjivanje skinite tuferima sa prstiju stopala, peta, članaka i kolena, jer se obično na ovim površinama zadržavaju, što može da otkrije da vaš ten nije dobijen prirodnim sunčanjem nego tretmanom samopotamnjivanje.Takođe to može dovesti do stvaranja narandžastih tonova i neurednog izgleda.

8.  Nikako ne nanositi samopotamnjivač za telo na lice

Samopotamnjivači za telo mogu dovesti do začepljenja pora, a time i do upalnih procesa na koži. Postoje preparati u spreju za lice koji su obogaćeni sastojcima koji hrane i neguju kožu i što je jako važno ne začepljuju pore.

Kada je u pitanju lice potrebno je obratiti pažnju na nekoliko stvari. Nakon što nanesete preparat na lice, vrat i dekolte, jedan sloj preparata bi trebalo da nanesete i na uši. Tuferom možete da obrišete višak sa obrva i oko linje kose. Naš savet je da na lice redovno nanosite manje količine preparata za samopotamnjivanje kako bi ten bio ravnomeran zbog svakodnevnog umivanja i čišćenja lica.

9.  Nakon što uradite samopotamnjivanje, ne truširajte se 4-8 sati

Potrebno je nekoliko sati nakon nanošenje da bi se postigao preplanuo ten i ako se prerano istuširate, mogli biste da sperete preparat i dobijete neujednačenu ten.

Prvo tuširanje neka bude najmanje 4-8 sati sa biste bili sigurni da ćete dobiti tamniji ten koji traje.

 10.  Izbegavajte piling nakon samopotamnjivanja

DHA prisutna u preparatima za samopotamnjivanje “lepi” se na mrtve ćelije kože. Ako napravite piling nakon ovog tretmana, uklanićete mrtve ćelije sa kože a time ćete takođe uklaniti i preplanulost.  Da biste dugo zadržali tamniji ten, morate izbegavati piling nekoliko dana nakon samopotamnjivanja.

11.  Izbegavajte brijanje i depilaciju

Proces brijanja ili depilacije voskom uklanja gornji sloj ćelija kože a zajedno sa njim i preplanuo ten. Izbegavajte brijanje ili depilaciju kože voskom da biste što duže sačuvali preplanulost.

12.  Ne koristite kreme i losione u prva 4 sata

Prvih nekoliko sati ne smete da ometate proces samopotamnjivanja! Preporuka je da se izbegava upotreba hidratantne kreme, ulja ili losion u prva četiri časa nakon nanošenja preparata za samopotamnjivanje. U tom periodu svakako vam nije ni nužno potrebna hidratacija kože, jer preparati za samopotamnjivanje pružaju i dodatnu negu pored efekta preplanulosti.

13.  Održavajte kožu hidiranom nakon prvog tuširanja

Kada se prvi put istuširate nakon samopotamnjivanja, od vitalnog je značaja da kožu održite vlažnom i hidriranom. Na suvoj koži boja se lako ispira i ne može da traje dugo. Redovno koristite hidratantne losione ili kreme za telo da sprečite isušivanje kože.

14.  Izbegavajte duga tuširanja

Dugo izlaganje vodi ili vlazi može izbledeti vaš ten! Izbegavajte dugo tuširanje ili sedenje u kadi ili bazenu satima ako želite da vaš ten traje duže. Takođe, pretopla voda dodatno isušuje kožu što dovodi do toga da boja brže bledi. Važno: Izbegavajte sušenje kože grubim brisanjem peškirom. Umesto toga nežno tapkajte kožu kako ne bi oštetili ili skinuli boju.

15.  Nakon 5-6 dana odradite piling tela i ponovo nanesite samopotamnjivač

Kad dobijete svoju savršeno preplanulu boju samopotamnjivanjem, ona će trajati 5-6 dana, a nakon toga neophodno je uraditi piling tela kako bi se boja mogla ravnomerno skidati. Kada odlučite da je vreme za novi tretman samopotamnjivanja, najbolje je da tada imate čistu kožu, a ne da nanosite preparat preko stare bolje. 

VAŽNO: PROČITAJTE SASTAV PREPARATA  ZA SAMOPOTAMNJIVANJE! Za samopotamnjivanje koristiti preparate sačinjene od prirodnih sastojaka!

Naša preporuka:

  • Sunkissed sprej za samopotamnjivanje lica: obogaćen je hijaluronskom kiselinom tako da neće dovesti do pojave začepljenih pora. Super lako se nanosi, samo poprskajt lice i vrat i ten je spreman za 4-8 sati.
  • - Sunkissed pene za samopotamnjivanje: formulisane su tako da se preplanula boja razvije za manje od sat vremena. Obogaćene su ekstratima morskih algi sa neodoljivim mirisima. Sa ovim penama mmožete zaboraviti na neurednu i prljavu odeću i posteljinu nakon samopotamnjivanja. Ono što je jednako bitno, smešteni su uboce od 100% recikliranog materijala sa etiketom od šećerne trske.
  • - Sunkissed losioni za samopotamnjivanje: razvijeni su tako da pruže prelep preplanuli i zdrav ten za samo 2-4 sata. Nelepljivi su i brzo se suše, a hidratantni sastojci poput ši putera i vitamina E će pomoći da vaša koža bude meka i glatka. Dermatološki su testirani i ne sadrže sastojke poput parabena, alkohola, silikona i sulfata.
  • Sunkissed rukavica za piling: obavezna je za ljubitelje preplanulog tena. Ima dve različite strane- koristite ružičastu stranu za poliranje i pripremu kože pre nanošenja pene, spreja ili losiona za samopotamnjivanje, a ljubičastu stranu koristite da uklonite stari ten pre ponovnog nanošenja.
  • - Sunkissed rukavica za nanošenje samopotamnjivača:  koristi patentiranu tehnolologiju kako bi dlanovi vaših ruku ostali čisti- štedeći vam dragoceno vreme i pružajući vam bolju završnu obradu, posebno oko zglobova i ruku.

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara