Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Proverite da li je vaša rutina nege kože u 30-im PRAVA!
Proverite da li je vaša rutina nege kože u 30-im PRAVA!
K-beauty
23.03.2023.

Proverite da li je vaša rutina nege kože u 30-im PRAVA!

Dakle, priča se da je nega kože u 30-im godinama jako bitna. Kao da se koža odjednom probudi i kaže: "Hej, pa ja više nisam u svojim dvadesetima, treba mi više pažnje!"Ali ne brinite, ako ste zaboravili da pazite na svoju kožu u 20-ima, još imate nekoliko godina da to nadoknadite.

Ako pak mislite: "Više nisam tinejdžer, ne treba mi rutina za negu kože." Verujte nam, zaista treba! Baš kao i tokom tinejdžerskih godina, vaša koža počinje mnogo da se menja. Možda ste počeli da vidite više finih linija i bora, možda imate tamne mrlje i podočnjake, a tekstura vaše kože možda neće biti tako meka kao što je bila.

Sada kada ste malo stariji, vreme je da počnete ozbiljnije da se bavite negom kože. Zato vas u nastavku savetujemo kako bi trebali da negujete kožu u ovim godinama kako bi sačuvali mladalački sjaj.

 

Najpre, 6 svakodnevnih znakova koji su ALARM da koža kreće da se menja su:

Fine linije i bore- U vašim 30-im, koža počinje da smanjuje proizvodnju elastina i kolagena. Ovaj proces se naziva unutrašnjim starenjem i to je glavni razlog zašto počinju da se pojavljuju fine linije i bore. Postoje i drugi aspekti koji mogu ubrzati stvaranje finih linija i bora, kao što su pušenje, izlaganje suncu, dehidracija i nedovoljna ishrana. Dobra vest je da postoji mnogo stvari koje možete učiniti da sprečite i smanjite pojavu finih linija i bora. Dobro mesto za početak je praćenje zdrave rutine nege kože.

Neujednačena tekstura kože- Postoji nekoliko stvari koje mogu izazvati staračke pege i neujednačen ton kože u 30-im godinama. Prvo, oštećenja od UV zraka iz naših mlađih godina mogu početi da se pojavljuju kako starimo. Drugo, hormonske promene mogu izazvati probleme sa pigmentacijom. I na kraju, zapaljenje od akni ili drugih stanja kože može dovesti do potamnjenja kože.

Suva koža- Vaša koža ima jednu supermoć kada ste mladi: može zadržati vlagu u barijeri vaše kože! Međutim, kako starite, obnavljanje ćelija vaše kože počinje da se usporava, što znači da se vlaga ne obnavlja tako brzo. Suva koža je jedna od najčešćih problema tokom 30-ih godina jer prirodna proizvodnja ulja u koži počinje da se smanjuje tokom tog vremena i gubi svoju supermoć, čineći je sklonijom isušivanju i dehidraciji.

Velike pore- Baš kao što niža proizvodnja elastina i kolagena može izazvati bore, to takođe može dovesti do proširenih pora. Ovo dovodi do slabljenja potporne strukture naše kože, što na kraju uzrokuje da imamo ozloglašene pore. Drugi uzrok može biti nakupljanje ulja i mrtvih ćelija kože u porama, zbog čega izgledaju veće nego što zapravo jesu.

Izbijanje akni- Žao nam je što vas razočaravamo, ali akne neće ostati u vašim tinejdžerskim godinama! Tokom 30-ih godina, koža žena se menja zbog povećanog nivoa androgena. Ovi hormoni stimulišu lojne žlezde, što dovodi do povećanja proizvodnje ulja. Višak ulja zatim začepljuje pore i zarobljava bakterije, uzrokujući izbijanje.

Osetljivost kože- Kako starite, vaša barijerna funkcija kože počinje da opada. To znači da vaša koža postaje manje sposobna da se zaštiti od iritacija, bakterija i drugih agresora iz okoline. Zbog toga se može razviti osetljiva koža tokom ovih godina.

 

Najbolji režim protiv starenja za 30-te je pridržavanje PRAVOG REDA!

Međutim, pre nego što počnete, treba da imate na umu kada sastavljate najbolju rutinu nege kože da je svačija koža različita. Ono što funkcioniše za jednu osobu možda neće raditi za drugu. Dakle, važno je da svoju rutinu nege kože prilagodite vašim specifičnim potrebama.

Uz to, sastavili smo za vas kraći vodič korak po korak koji će vam pomoći da napravite najbolju rutinu za negu kože koja će usporiti gore pomenute probleme:

 

1. Sredstvo za čišćenje- osnova dobre rutine u svim godinama!

Prvi korak u bilo kom režimu nege kože je upotreba sredstva za pranje lica. Ovo pomaže u uklanjanju prljavštine, ulja i šminke sa vaše kože kako bi drugi proizvodi u vašoj rutini mogli efikasnije da rade. Ukoliko svakodnevno upotrebljavate šminku, savetuje se da pre korišćenja umivalice koristite sredstva poput uljanih balzama za skidanje šminke. Na taj način korišćenjem duple metode, u potpunosti eliminišete svu nečistoću.

 

2. Piling- učestalija upotreba, minimum 2 puta nedeljno!

Piling dva do tri puta nedeljno će pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija i otkrivanju svetlije, glađe kože. Možete odabrati kombinaciju fizićkih i hemijskih pilinga koji dubinski čiste pore, regenerišu i revitalizuju kožu.

Preporučuje se upotreba pilinga dva puta nedeljno nakon upotrebe sredstva za pranje lica.

 

3. Toner- neophodan korak hidratacije!

Toner pomaže u obnavljanju pH ravnoteže vaše kože, hidrira i priprema kožu za sledeće korake u vašoj rutini. Nanosite ga ujutru i uveče na prethodno očišćeno lice, a zatim se pripremite za sledeći korak: SERUM!

 

4. Serum- ukoliko ih do sada niste koristili, ODMAH krenite!

Četvrti korak u najboljoj rutini nege kože u 30-im su serumi. Serumi su prepuni aktivnih sastojaka koji mogu pomoći u poboljšanju izgleda finih linija, bora i neujednačenog tona kože i u održavanju zdrave kože. Noću možete koristiti serum sa puževom sluzi koji će regenerisati kožu, a ujutru serum sa hijaluronskom kiselinom za dubinsku hidrataciju.

 

5. Krema za okoloočno područje- OBAVEZNA UPOTREBA!

Ukoliko u svojim 20-im niste koristili antiride, ukoliko ne krenete u 30-im spremite se da počnete da primećujete fine linije i bore oko očiju. S obzirom da to svakako ne želite, upotreba okoloočnih krema hidriraće i negovati osetljivu kožu i poboljšati elastičnost. Takođe, mogu pomoći u smanjenju pojave podočnjaka i tamnih krugova. Birajte kremu sa sastojcima koji regenerišu i povećavaju elastičnost te regije. Podsećamo vas i na flastere za okoloočnu regiju koji mogu vidno ublažiti nadutost i tamne kolutove.  

 

6. Hidratantna krema –   HIDRATACIJA= ZDRAVA KOŽA

Hidratacija je ključna za održavanje  kože nahranjenom i zdravom pre svega. Da li imali suvu ili masnu kožu birajte kreme koje imaju visoku hidratantnu moć!

7. SPF zaštita- SPREČITE STARAČKE PEGE I BORE!

Naravno ne zaboravite i nanošenje SPF zaštitinog faktora, to je definitivno jedan od najvažnijih koraka, ukoliko želite da sprečite staračke pege i bore, a verujemo da želite!

Ukoliko ste u potrazi za odgovarajućom prema vašem tipu kože, pogledajte asortiman Frudiinih SPF krema jer nezavisno od toga da li imate suvu, masnu, osetljivu kožu sigurno ćete naći odgovrajuću!

 

I eto ga: najbolja rutina nege kože za vaše 30-te!

Pa šta čekate?  Vaše 30-te su savršeno vreme da počnete ozbiljno da shvatate svoju negu kože i pronađete proizvode koji vam najbolje odgovaraju!

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara