Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Linije smeha na vašem licu… Kada su postale tako istaknute? Kada starenje postaje uočljivije?
Linije smeha na vašem licu… Kada su postale tako istaknute? Kada starenje postaje uočljivije?
K-beauty
30.03.2023.

Linije smeha na vašem licu… Kada su postale tako istaknute? Kada starenje postaje uočljivije?

Ukoliko niste baš obraćali puno pažnje na negu u mlađim danima, niste nanoslili SPF zaštitu ali ste se uredno “pržili” na suncu jer je taman ten u trendu, onda će vam koža to naplatiti i pre vremena. Počećete da uočavate bore, fleke, pege i u ranim 30-im.

Ukoliko ste pak vodili računa o svojoj koži i pridržavali se određene rutine u nezi, prve znakove starenja je realno očekivati u 40-im. Tada je definitivno potrebno unaprediti svoju rutinu, kako bi održavali svoju kožu u formi.

Davno su prošli dani kada ste mogli da zaspite sa kompletnom šminkom ili da trčite ili šetate bez kreme sa zaštitinim faktorom - starenje postaje malo uočljivije u ovoj deceniji. Nekada blistav, vaš ten sada može biti suvlji i dosadniji.

Ali ko kaže da u 40-im ne možete izgledati mlađe? Sa neverovatnim naučnim napretkom u nezi kože, žene u 40-im godinama mogu izgledati kao i u mlađim godinama.

Hajde da pogledamo neke uobičajene brige o nezi kože i kako da dobijete svoju najbolju lepu kožu - nisu potrebne drastične procedure.

  1. Obavezna primena DC metode!

Kako starimo, proizvodnja estrogena i progesterona se usporava i ćelije vaše kože proizvode manje sebuma (ili ulja) koji je neophodan za održavanje izgleda kože mekom i gipkom. Proces obnove površinskih ćelija kože takođe se malo usporava, što dovodi do tamnijeg, manje blistavog tena. Zato je HIDRATACIJA u svakoj fazi negovanja kože neophodna, počevši od prve faze i uklanjanja nečistoće.

Kao što smo pomenuli, u ovim godinama nikako ne smete zaspati sa šminkom niti preskočiti čišćenje. DC metoda, osiguraće da ste u potpunosti uklonili nečistoće! Šta je DC metoda?

DC metod je u suštini duplo čišćenje kože lica, u kojem se u prvoj fazi upotrebljava uljano sredstvo koje topi šminku i lagano i bez iritacije uklanja nečistoće (Mizon cicaluronic balzam), a zatim se koristiti hidratantna umivalica koja će ukloniti ostatke prljavštine. Veoma je važno da umivalica ostavlja hidratantnu završnicu kako ne bi izazvala dodatno isušivanje. Upravo vam taj efekat pruža Frudia Blueberry umivalica, s obzirom da su borovnice sastojak koji pored velike antioksidativne moći imaju sposobnost dubinske hidratacije.

 

2. Upotreba TONERA, kao važna dopunska HIDRATANTNA nega!

Toner osim što je prvi korak hidratacije, predstavlja i bazu i pripremu za ostale slojeve hidratacije koji su vam u tim godinama preko potrebni.

Toner prodire duboko u slojeve kože, hidrira, poboljšava tonus i vrši pripremu za SERUM…

 

3. SERUM vam je u 40-im preko potreban!

Zašto?! Pa ukoliko želite da eliminišete ili pak predupredite duboke bore, staračke pege, fleke i neujednačen ton kože, serum vam pomaže u tome.

Birajte sastojke u skladu sa potrebama vaše kože! Na primer ukoliko vam je koža izrazito suva, neophodna vam je svakodnevna booster doza hijalurona (Mizon Hyaluronic acid serum). Za kožu sa neujednačenom teksturom i flekicama, izaberite sastojak koji ću upravo regulisati te problem, poput mucina odnosno puževe sluzi (Mizon snail ampule), dok za kožu sa izraženim borama neophodna je svakodnevna nadoknada kolagena (Mizon collagen serum).

Preporuka dermatologa je i  korišćenje seruma na bazi retinola, u zavisnosti od stanja kože, nekoliko puta nedeljno, kako bi revitalizovali i regenerisali kožu (Mizon retinol serum 0,1%).

 

4. KESICE I KRUGOVI OKO OČIJU- ništa čudno!

Tokom tridesetih godina, gradi se karijera, a tu je i podizanje dece. Sve to dođe na naplatu u 40-im! Nije iznenađujuće da drugi primećuju da izgledate umorno, a vi sami svakog jutra primećujete “kesice” i krugove ispod očiju.

Šta raditi? Mizon snail gel flastere držati u frižideru i svako jutro dok ispijate kafu držati ih ispod oka. Nakon toga bićete osveženi, a okoloočno područje hidrirano!

Naravno, podrazumeva se svakodnevna upotreba antirida koji neguju vaše bore i smanjuju njihovu vidljivost!

 

5. HIDRATANTNA KREMA- obratite pažnju na formulacije!

Ništa neće vratiti sat unazad niti u potpunosti ukloniti bore i fine linije koje su već prisutne na vašoj koži. Međutim kada ste u potrazi za hidratantnom kremom u 40-ima, potrebno je da obratite pažnju na formulacije koje povećavaju nivo hidratacije, zatežu kožu i poboljšavaju njenu teksturu i tonus.

Možete izabrati i voćne formulacije, ne podcenjujte moć voća, naročito u Frudia preparatima! Za hidrataciju i povećanje elastičnosti preporučujemo kremu na bazi nara, dok za umornu, suvu kožu, borovnica će rehidrirati i revitalizovati kožu.

 

6. SPF ZAŠTITA! Nikada i nije prestala da bude važna, niti će!

Za korejske žene, korišćenje kreme za zaštitnim faktorom nije opciono, nego obavezno! Svako jutro pre nego što izađete iz kuće nanesite kremu za zaštitnim faktorom. Probajte njihove lagane i nemasne formulacije (Mizon Cicaluronic Nonnano Spf krema) i sprečite foto starenje kože koje je najveći uzročnik bora, pega, fleka i bolesti kože.

 I za kraj, HIDRATACIJA je važna u svim starosnim dobima ali u 40-im ćete zaista to i osetiti na koži. Zato joj minimum dva puta nedeljno priuštite i infuziju hidratacije u vidu sheet maski.

Jedite zdravo i vežbajte: Ishrana i fizička aktivnost igraju veliku ulogu u zdravlju i izgledu kože. Unosite dovoljno vitamina i minerala iz voća i povrća, pijte dovoljno vode i vežbajte redovno kako biste poboljšali cirkulaciju krvi i podstakli zdrav izgled kože.

Uz redovnu negu kože, zdravu ishranu i aktivnost, možete održati mladolik izgled kože u četrdesetim godinama. Važno je imati strpljenja i istrajnosti u održavanju ove rutine, jer se rezultati neće videti preko noći, ali dugoročno će biti vredni truda.

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara