Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Kako odrediti svoj tip kože?
K-beauty
10.01.2022.

Kako odrediti svoj tip kože?

 

Poznavanje sopstvenog tipa kože je apsolutno neohodno kada je u pitanju nega lica. To nije samo prvi korak u izgradnji rutine, temelj na kojem počivaju režimi u odabiru i korišćenju proizvoda, već vam pomaže da na osnovu reagovanja kože izaberete najbolje moguće proizvode. A kada jednom utvrdite tip kože i rutinu koja vam odgovara, možete početi sa testiranjem proizvoda za još specifičnije probleme.

Iako svoju kožu odlično poznajete, opet može biti nezgodno da budete sigurni koji tip kože imate.

Dok je masniji tip kože tipično sklon aknama i raširenim porama, na suvoj koži se mogu očekivati fleke i mrlje, a velika količina sebuma se luči tokom dana. Kombinovani tip kože, sa druge strane, predstavlja kombinaciju- masnija T zona i suve fleke na licu.

Osetljivi tip kože se bori sa crvenilom i iritacijama izazvanim nanošenjem proizvoda koji imaju određene sastojke, veštačke boje i mirise, i može biti sklon pojavi ekcema i psorijaze. Konačno, normalan tip kože imaće nešto masniju ili suvlju kožu samo u određenim periodima u godini, a bubuljice će se retko javljati.

Za dodatne karakteristike pojedinačnih tipova kože i tačno određivanje, pogledajte tabelu ispod.

 

 

Uspeli ste da ustanovite svoj tip kože? Sjajno. Sada ste spremni da izgradite rutinu i izaberete odgovorajauće ovlaživače, čistače, kreme za zaštitu od sunca, tonere...i da se adekvatno starate o svojoj koži i osgurate da dobije najbolju moguću negu.

 

Ostavi ocenu

Ostali komentari

  • Sara Mitic
    Sara Mitic

    Tekstovi su fenomenalni. Obozavam da ih citam i uvek se obradujem kada izadje neki novi jer dosta novih stvari naucim i upoznjem se sa dosta novih brendova!

    13.01.2020. 14:39
  • Jana Kojic
    Jana Kojic

    Sjajan tekst! Odlicno su prikazani svi tipovi koze i vrlo lako svaka osoba moze da odredi svoj tip. Nadam se da ce biti jos puno tekstova na ovu temu!

    13.01.2020. 14:38
  • Ena Krstic
    Ena Krstic

    Odlican tekst! Dosta mi je pomogao da tacno odredim svoj tip koze. Obozavam da citam vase tekstove!

    13.01.2020. 14:34