Pretraži sajt
K-log
17.01.2022.

Da li koristiti hijaluronsku kiselinu tokom zime?

17.01.2022.

Ovonedeljno pitanje je: ‚‚Kako uopšte koristiti hijaluronsku kiselinu tokom zime kada znamo da ona crpi vlagu iz vazduha?‘‘ a znamo da je vazduh izuzetno suv u ovom periodu!

Suv vazduh takođe može značiti ispucale usne i ružičaste obraze. Kako je hijaluronska kiselina odlična za pružanje hidratacije i skupljanje kože, možemo je koristiti u rutini nege i na niskim temperaturama.

Sastojci za hidrataciju, vlaženje i umirivanje kože mogu se klasifikovati u dve kategorije: humektanti i emolijanti. Humektanti, poput hijaluronske kiseline, se brzo apsorbiju i izvlače vlagu do spoljnih slojeva kože dajući joj momentalni hidrirajući efekat. Međutim, hijaluronska kiselina ne mora nužno da izvlači vodu iz vazduha. Tako da, ako je on previše suv, crpiće vlagu iz dubljih slojeva kože izvlačeći je na njenu površinu.

Emolijanti, poput krema, služe da umiruju kožu i da što duže zadržavaju vlagu.

 

Svakako, najbolje je ako proizvod sadrži i jedan i drugi sastojak. Jedan od takvih je Klairs Rich Moist Soothing Cream, koji preporučujemo za ovaj period. On sadrži hijaluronsku kiselinu (humektant) i ulje shea putera i jojobe (oba emolijanti).

 

Ostavi komentar

Ostali komentari

  • Anja Tripkovic
    Anja Tripkovic

    Zavrsavam skolu za strukovne kozmeticare i uvek mi je zanimljivo da procitam ovakve tekstove i saznam nesto novo. Nadam se da ce biti cesto ovakvih tekstova na blogu

    16.01.2020. 16:45