Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Sve što treba da znate o sheet maskama
K-beauty
27.02.2020.

Sve što treba da znate o sheet maskama

    Poslednji trend među maskama za lice su one koje nazivaju sheet maske, a suština je da ih koristite jedanput i zatim bacite. Još jedan trend koji smo primetili je da ima i puno onih koji vole da prave selfi dok ih nose.

Kao što samo ime implicira, sheet maska je parče tkanine sa rupama oko očiju, nosa i ustiju. Masku stavite na lice, držite je 15-20 minuta i zatim bacite. Postoje maske za svaki tip i stanje kože. One mogu da posvetle tamniju kožu, očiste je od akni i hidriraju suvu kožu - sve zavisi od toga koju masku izaberete. Sheet maske se kod nas mogu naći od jedne pa do nekoliko stotina dinara, ali svakako vam nije potrebno da izdvojite previše novca da biste uskočili u ovaj trend.

 

 

Kako koristiti sheet masku?

Ovaj trend potiče iz Južne Koreje. Njihove žene troše dosta vremena i napora baveći se sopstvenom kožom i koristeći ove maske kao sastvani deo rutine nege. Mnogo njih ove maske koriste samo jednom nedeljno, ali sve je više onih koji ih stavljaju čak jednom ili dvaput dnevno. Međutim, čak i samo jednonedeljna upotreba u određenom vremenskom periodu može dati odlične rezultate na vašoj koži. Gledajte na to kao na ciljani tretman i zapitajte se: šta je vašoj koži trenutno neophodno? I zatim odaberite sheet masku koja će adekvatno rešiti vaš problem. Nije bitno u koje doba dana je stavljate - ujutru, popodne ili uveče - kadgod smatrate neophodnim.

 

Trikovi za sheet masku

Kako biste dobili najbolji mogući rezultat od korišćenja maske, potrebno je da uradite sledeće:

- isperite lice pre nanošenja maske.

Nikako nije preporučljivo staviti masku na prljavo lice i nikakva korist od takvog korišćenja.

-manje je više.

Nemojte držati masku duže od predviđenog vremena. U slučaju da je predugo držite, može izazvati iritacije na vašoj koži. Važno je da pažljivo pratite sve instrukcije pre upotrebe i da ih se pridržavate. I nikako nemojte otići na spavanje, a da pre toga ne uklonite svoju masku!

-ako ste masku koristili neposredno pre izlaska na dnevno svetlo, koristite kremu sa zaštitnim faktorom odmah nakon upotrebe.

 

KOJA MASKA JE NAJBOLJA ZA MOJU KOŽU?

Postoje maske sačinjene od mikrofibera, hidrogela, bioceluloze, folije, pletiva, drvenog uglja, a da ne pominjem različite sastojke u svakoj masci. Od sveukupnog izbora koji vam se nudi, kako da izaberete koja je najpogodnija za vas?

Evo nekoliko sugestija koje će vam pomoći u rešavanju ovog problema:

Za masnu kožu:

BARONESS Maska za lice sa crvenim ženšenom Sadrži ekstrakt crvenog ženšena koji čisti vašu kožu, obezbeđuje joj dubinsku hidrataciju, hrani je i poboljšava efekat elastičnosti kože usporavajući starenje.

KLAIRS Midnight Blue Calming Sheet Mask Prijatna umirujuća sheet maska za sve tipove kože. Lagana nega za kožu podložnu iritaciji. Odlična nakon izlaganja sunčevim zracima. Hidrira, hrani i neguje Vašu kožu. Blagi umirujući efekat svežine.

Za suvu kožu:

MEDIHEAL N.M.F Aquaring Ampoule Mask Prava je infuzija vitalnosti, nege i regeneracije. N.M.F - Prirodni faktor vlažnosti. Natrijum- hijalurtonat, i biljni ekstrakti, uz vodu lešnika, obezbeđuju suvoj koži izvrstan efekat vlažnosti, dok alantoin sa trehalozom nudi koži tzv. „lifting“ efekat , čineći je zategnutijom. Štiti kožu od isušivanja svojim dejstvom na lojne žlezde epiderma.

MIZON Joyful Time Essence Mask Aloe Hidrantna esencija u Joyful Time maskama hidrira i prijatno poboljšava stanje vaše kože. Maska sadrži 10ppm ekstrakta lišća Aloe Barbadensis. Maska sa esencijom Aloe ima neverovatan efekat hidratacije na vašu kožu. Sheet maska sa esencijom Aloe nežno hidrira i umiruje kožu dajući joj zdrav izgled.

Za osetljivu kožu:

PUREHEALS Propolis Rose Callus Mask Sheet maska za umirenje i zatezanje suve i osetljive kože. Ekstrakti propolisa se susreću sa ekstraktima kulture kalusa ruže za zaštitu i umirenje kože, a efikasnije umiruju kožu pružajući koži više sjaja, vlage i čvrstoće. 

MIZON Joyful Time Essence Mask Cucumber Hidrantna esencija u Joyful Time maskama hidrira i prijatno poboljšava stanje vaše kože. Maska sadrži 10ppm ekstrakta krastavca (cucumis sativus). Esencija krastavca rešava mnoge probleme kože i obezbeđuje  zdrav i mladalački izgled kože. Maska sa esencijom krastavca nežno hidrira i umiruje kožu lica dajući joj zdrav i čist izgled.

Za Anti-aging:

BY WISHTREND Nat Vit 21.5% Enhancing Sheet Mask 23ml esencije vitamina u jednoj sheet maski za hranljivost, posvetljivanje i podmlađivanje kože. Esencija vitamina C i E za podmlađen i zdrav izgled Vaše kože. Za sve tipove i sva stanja Vaše kože. Vitaminski koktel Vaše lice čini mlađim, a kožu zdravijom i zategnutijom. Efekat je vidljiv za manje od 2 sedmice. Sve što Vašoj koži treba!

BARONESS mask sheet snail - ekstrat puža Sadrži filtrat puževog sekreta, kolagen i elastin koji su dobri za zaštitu kože, usporavanje procesa starenja  i čišćenje. Ova maska će takođe poboljšati elastičnost kože i maksimalno umanjiti vidljivost pora i tako doprineti besprekornom mladalačkom izgledu kože.

 

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara