Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Sheet maska - rešenje problema u kesici
K-beauty
20.03.2020.

Sheet maska - rešenje problema u kesici

Zamislite da u kesici imate rešenje za situacije kad stanete pred ogledalo i zapitate se “What's wrong?” :D

Kod mene srećom takva pitanja nisu česta pojava. Ipak, kad je koža prirodno reaktivna i dodatno izložena kiselinama i drugim agresivnim aktivnim sastojcima nije retkost da nešto krene naopako. U tim situacijama najčešće posegnem za maskama nadajući se da će sanirati problem. 

 

Očekivanja od maski za lice su mi prilično visoka. Ne smatram ih kozmetikom za zabavu i relaksaciju već preparatima koji moraju da daju trenutni efekat. Najčešće biram maske za umirivanje iziritirane kože i maske koje pomažu da se nedaće poput bubuljica brže umire. Nešto pažljivije biram maske za hidrataciju jer nisam uvek sigurna šta proizvođač tačno podrazumeva pod tim.

 

Dosadašnje iskustvo sa korejskom kozmetikom mi je pretežno pozitivno, vremenom su čak postali moj prvi izbor kad je nega lica u pitanju. Opšti utisak o korejskoj kozmetici mi je da se radi o jako efikasnim formulama koje daju vidljive rezulatate i lično im dajem veliku prednost u odnosu na evropsku. Sa brendom Frudia se tek upoznajem, privukao me je pre svega nesvakidašnjim vizuelnim identitetom koji je ispraćen ništa manje zanimljivim proizvodima i formulama. Kozmetika je bazirana na voćnim ekstraktima i preparati su lepo raspoređeni po potrebama kože. Ceo koncept brenda je jako atraktivan. 

 

“What’s wrong? Help cicaderm mask” mi je prva privukla pažnju vrlo jasnim nazivom, kolićinom seruma (čitavih 27ml) i obećavajućim sastavom. Bogata je sastojcima koji imaju sposobnost umirivanja i obnavljanja oštećene kože. Upotrebila sam je u trenutku kad mi je lice bilo blago iziritirano i moram priznati da sam oduševljena njenom sposobnošću da potpuno umiri kožu. Od crvenila nije ostalo ni traga, neprijatan osećaj je potpuno isčezao a koža je dobila ujednačenu i zdravu boju. Rezultat nije bio samo trenutan, pa mogu reći da je izuzetno sposobna da blažu iritaciju potpuno sanira nakon jedne upotrebe. Ne bih rekla da spada u maske za instant prolepšavanje, već u neku vrstu SOS službe za kožu koju nije loše imati u fioci ako ste sklone da preterate sa kiselinama, pilingom ili ako ste malo izgorele na suncu. Koža nakon upotrebe izgleda uobičajeno negovano, osim znakova iritacija koji su kod mene potpuno nestali kao da ih nije ni bilo. 

 

Druga maska, Air Mask 24 Watery, vrlo lako bi mogla da se ubroji u one koje daju i posebne estetske efekte. Pomenula sam na početku teksta da maske namenjene samo za hidrataciju mnogo pažljivije biram jer nisam sigurna šta tačno proizvođač podrazumeva pod tim opisom. Imam velika očekivanja, koja često ne budu ispunjena. Od hidratantne maske očekujem hidrataciju kakvu ni izbliza ne mogu da dobijem serumom i kremom. 

Frudia Air mask 24 Watery izvrsno hidrira. Čak mi je na neki način žao što mi koža u trenutku isprobavanja nije bila dehidrirana kao što ponekad ume pa da mogu da vidim pun efekat.  Intenzivnu hidrataciju omogućavaju tri različite veličine molekula hijaluronske kiseline. Uz to, maska ima blago kiselu pH vrednost koja prija koži, pomažući joj da postigne normalno fiziološko stanje. Dugo nisam videla toliko intenzivan “plumping” efekat, koji je posebno kod nas starijih od trideset vrlo interesantna i poželjna pojava. Pored izuzetne hidratacije, zategnute i jedre kože sa manje vidljivim boricama prisutan je i zdrav sjaj. Mislim da je odlična ne samo za trenutke kad nam je koža dehidrirana, već i kad imamo potrebu da se dodatno prolepšamo za neku priliku. Ti efekti su naravno trenutni, nakon dan-dva se koža vratila u svoje uobičajeno stanje. Ipak verujem da redovna upotreba može da ima dugoročne pozitivne efekte.

 

 

Na obe maske imam slične zamerke. Ko koristi korejske sheet maske, verovatno zna da nisu baš prilagođene obliku lica evropskih žena pa ako se još uvek niste izveštili savetujem da spremite makazice kako biste malo secnule da maska lepše legne. Ono što je dobro, dovoljno su velike da pokriju lice, čak ih treba malo presaviti kako bi prionule na kožu a da se pritom ne gužvaju. 

 

Druga zamerka ide na račun količine seruma. Za kožu je to sjajno, međutim toliko natopljena maska je teška i sklona tome da klizi. Bojim se da ćete biti primorane da odmarate, što i nije tako loše, ali je lepo da unapred znate da ne se ne može baš mnogo toga obaviti sa maskom na licu.

 

Kad je cena maski u pitanju, verujem da su mnogima priuštive ali definitivno ne spadaju među najjeftinije. Ipak, iz mog iskustva sa maskama se pokazalo da cena dosta govori o kvalitetu. Iz tog razloga radije biram maske višeg cenovnog ranga od kojih zaista vidim konkretne rezultate. 

 

Kao što sam i rekla - moja očekivanje od maski nije samo radost kućnog spa doživljaja već očekujem stvaran i vidljiv rezultat. Frudia What’s wrong i Air Mask su ispunile moja očekivanja i definitivno imaju moju preporuku.

 

Tekst i foto (instagram): @nega_nije_skupa

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara