Pretraži sajt
K-log
14.12.2021.

MEDIHEAL “sheet” maske za lice

14.12.2021.

 

Za sheet” ili platnene maske se slobodno može reći da su revolucionaran proizvod koji je osvojio svet, a poreklom su iz Koreje.

Šta je u njima tako posebno?

Visoka koncentracija aktivnih sastojaka koja tretira određeno stanje kože: dehidriranu i umornu kožu, bore, hiperpigmentacije, akne i problematičnu kožu, dok platno poboljšava apsorpciju. Ovim maskama u svom domu možemo da priuštimo tretman sličan profesionalnom, a Korejke to obavezno rade dva ili tri puta nedeljno.

Platnene maske se nanose na dobro očišćenu kožu, posle tonika i drže obično 15 do 20 minuta, ili koliko je navedeno na pakovanju. Nikada ne treba dozvoliti da se maska potpuno osuši, već je držati prema uputstvu. Ostatak proizvoda se nežno utapka, pusti da upije i nastavlja sa rutinom; sledeća je esencija, zatim serum i na kraju krema.

 

 

MEDIHEAL je brend razvijen od strane dermatologa i vrhunskih kozmetičara koji se može pohvaliti najprodavanijom N. M. F. Aquaring ampula maskom u Koreji. Njena osnova je voda iz dubine okeana bogata mineralima koji su glavne komponente prirodnog vlažećeg faktora. Pored toga sadrži natrijum-hijaluronat, hidrolizovani kolagen, aminokiseline, aloju za bolju hidrataciju, uz alantoin i hamamelis za umirenje kože i adenozin za tretman eventualnih bora.

 

 

Maska je od vrlo finog tananog celuloznog platna i lepo prijanja na kožu, a nežnog je mirisa. Može se koristiti i na koži sklonoj alergijama na klasične konzervanse poput parabena, jer su kao konzervansi upotrebljeni 1.2 heksandiol i ekstrakt bele vrbe.

 

 

Kako se maska suši, tako se pojavljuje MEDIHEAL logo i govori nam kada treba da je skinemo.

 

 

Razumljivo je što je ovo jedna od najvoljenijih maski. Lagani, vodenasti osvežavajući serum izuzetno dobro hidrira kožu, osvežava i čini je jedrom bez lepljivog osećaja.

 

 

“Zlatni” ugalj koji se proizvodi u Japanu, bogat mineralima, poznat  po svojoj moći čišćenja, adsorpcije sebuma i svih nečistoća, osnova je crne “pore stamping” maske. Ona se preporučuje za masnu i mešovitu zrelu kožu sa proširenim porama.

 

 

Natrijum PCA je komponenta prirodnog vlažećeg faktora i odlično hidrira, dok ekstrakti grožđa (bogat polifenolima) i zelenog čaja pružaju antioksidantno dejstvo. Centela umiruje kožu i ubrzava regeneraciju, dok ekstrakt jedne vrste pečuraka kontroliše produkciju sebuma.

Ova maska vrlo prija masnoj zreloj koži, jer se postiže efekat kontrole lučenja sebuma, uz hidrataciju i blago poboljšanje tonusa.

Da li ste koristili MEDIHEAL maske? Vaš utisak?

MEDIHEAL i još mnogo poznatih korejskih brendova korejske kozmetike možete kupiti na onlinekozmetika.com.

 

Tekst i foto: https://beautyaxiom.com/2020/03/23/mediheal-sheet-maske-za-lice/

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara