K-log
30.04.2020.

Rutina u karantinu

30.04.2020.

Taman smo se ponadali da ćemo uskoro izaći iz karantina i vratiti se, barem delimično, uobičajenom načinu života, kad smo se i ovog vikenda susreli sa merama obaveznog boravka u svojim domovima. Iako nam je svega dosta i mislili smo da nećemo ovako izdržati još dugo, moramo se pomiriti sa situacijom koja je zadesila gotovo čitavu planetu. Po prvi put u modernoj istoriji, ceo svet je u samoizolaciji. Neko je pritisnuo dugme za pauziranje i sve se usporilo, čak zaustavilo. Iako ne želim da zvučim kao neki hipik koji u svemu uvek pronalazi mrvice pozitivnog, moram da postavim jedno pitanje. Da li ste skoro imali vremena da potpuno usporite, okrenete se sebi i pozabavite svojim telom i umom? Koliko puta ste se zapitali kada ćete imati više vremena samo za sebe? Jer ovo deluje kao jedinstvena prilika da duboko udahnete i posvetite se svojoj prirodnoj lepoti. A šta je to što ne smete propustiti da uradite?

 

 

DOBRO SE NASPAVAJTE

Spavanje je imperativ ako želite da ostanete zdravi. Najbolje je ako uspete da zaspite 15-20 minuta nakon što ste legli, kontinuirano spavate 7-9 sati u jednom dvadesetčetvoročasovnom periodu i ne izležavate se previše u ostatku dana. Ako nemate dovoljno sna, vaše telo će lučiti kortizol, hormon stresa, što može izazvati pojavu akni i psorijaze, a to svakako ne želite.

 

 

TRENIRAJTE REDOVNO

Trenirajući redovno uspećete da održite kondiciju i budete spremni za nove izazove odmah po izlasku napolje. Na ovaj način takođe sagorevate kortizol čime smanjujete nivo stresa i svoju kožu održavate čistom. Kućni bicikl ili traka za trčanje su odlična pomogala, ali i obične vežbe uz korišćenje sopstvene težine su sasvim dovoljne. Istuširajte se odmah po završenom treningu, ali ne previše toplom vodom. Ako vam fali nešto od proizvoda za negu tela, evo preporuke onih koje možete poručiti online: Frudia My Orchard Cherry Body Wash 350ml i Frudia Avocado Relief Secret Wash 260ml i to na sledeću adresu https://www.onlinekozmetika.com/proizvodi/frudia/korean-corner/ .

 

HIDRIRAJTE SVOJU KOŽU

Pošto je u borbi protiv COVID-a 19 glavna preventivna mera redovno pranje ruku i koriščenje raznih dezinfekcionih sredstava, to može izazvati isušivanje vaše kože. Zato je neophodno da ruke redovno hidrirate nakon čišćenja. Možda je sada teže da nabavite sve proizvode koje biste želeli, ali online kupovina i dalje funkcioniše. Imamo čak i predlog za vas: https://www.onlinekozmetika.com/ Ovde možete naći bukvalno sve što je potrebno da bi vaša koža blistala i izgledala sjajno i zdravo. Ukoliko imate neke probleme na koži, sada je odličan trenutak da se time pozabavite. Budite dosledni u rutini nege jer teško da ćete imati povoljniji trenutak od ovoga.

 

 

SHEET MASKE: VAŠ NOVI NAJBOLJI PRIJATELJ

Hajde da kažemo da ste potrošili većinu uobičajenih beauty proizvoda i da niste uspeli da ih obnovite na vreme. I razumemo da vam nedostaje po neka kremica, ali nemojte nam reći da nemate sheet maske u kupatilu?! One se sada mogu naći po toliko povoljnim cenama i u gotovo svim kozmetičkim radnjama, da ih prosto uvek morate imati pri ruci. Bez pogovora preporučujemo neke od onih sjajnih korejskih koje su neuporedivo najdelotvornije, a i dizajn im je svakako prelep. Svega 15-ak minuta držanja, 2-3 puta nedeljno i vaše lice će dobiti tretman kao u salonu.  A vi za to vreme možete čitati knjigu ili gledati omiljenu seriju. Na narednom online kolegijumu, šminka vam uopšte neće trebati, a opet će svi oduševljeno gledati u vaše blistavo lice. Ne verujete? E, pa onda probajte, a svakako da i ovde imamo preporuku- već pomenuti webshop i poseban Korean corner: https://www.onlinekozmetika.com/korejska-kozmetika. Ovde imate najveći izbor korejskih sheet maski: Mediheal, Mizon, Frudia, Baroness, CLIV, By Wishtrend, Klairs, PureHeals.

OSTANITE POZITIVNI

Nećemo vas previše daviti pričama o pozitivnom stavu i snazi vaših misli, ali svakako pokušajte da i u ovim trenucima nađete malo entuzijazma i vedrine. Možda ne možemo da utičemo koliko će još ova situacija trajati, ali je u našoj moći da izaberemo šta ćemo raditi za to vreme. Ako je već tako onda izaberimo rutinu nege u karantinu: zadržite pozitivan duh, održite fizičku kondiciju i učinite svoju kožu besprekornom. Hajde da po ovome pamtimo karantin 2020!

Ostavi komentar