K-log
08.05.2020.

CLIV iz malo drugačijeg ugla

08.05.2020.

Izašla je iz svog stana na još uvek mokar kolovoz i skrenula desno ka najbližoj metro stanici. Vreme je bilo izuzetno toplo, ali visoka temperatura i vlažnost nisu joj previše smetali. Čitave dve nedelje nije izlazila napolje zbog jakih kiša, ali sada se završetak sezone monsuna nazirao.

 Bio je to kraj avgusta, a ona je imala nepunih dvadeset četiri i želju da studije arhitekture nastavi u Americi. Konkurisala je na jednom fakultetu u New Yorku i poslala svoj CV sa fotografijom. Međutim, dani sedenja u zatvorenoj prostoriji, nedostatak kiseonka i briga oko predstojećeg ispita doveli su njenu kožu do ne baš idealnog stanja. Većina žena u Evropi i ostalim delovima sveta bi bila prezadovoljna takvim izgledom, ali situacija je sasvim drugačija u Južnoj Koreji. Njihove žene su opterećene kultom lepote i lepota je apsolutni statusni simbol. Od malih nogu devojčice uče da se prema svom telu ophode sa punom pažnjom, a ona je želela da blista u novoj zemlji među nepoznatim ljudima. Osećala je da joj treba promena na svim nivoima i bila je spremna da zakorači u nepoznato, ali pre toga je morala da podigne svoje samopouzdanje na najviši nivo.

 

 

Ušla je u metro i uputila se u Myeong-dong, deo Seula koji je poznat po mnoštvu luksuznih radnji najraznovrsnijih svetskih brendova. Gradski saobraćaj funkcioniše u sekund i njoj je trebalo tačno 23 minuta da stigne tamo. Krenula je u obilazak kozmetičkih radnji želeći da obnovi kućni asortiman i u stvari pronađe neke nove proizvode. Sa svih strana počele su da se nižu šopovi svetskih i korejskih brendova, a svetlucavi izlozi su se smenjivali jedan za drugim. U Seulu možda nemate gde da svratite i popijete kafu, osim u Starbacksu, ali zato se lako možete izgubiti u nepreglednom lancu prodavnica kozmetike.

Kako izabrati adekvatan serum, tonik, kremu kada se nađete pred tako velikom ponudom proizvoda? Korejanke ne gaje preterani kult brenda već se ponose njihovom raznovrsnošću, ali to još više otežava stvar izbora. Tržište korejske kozmetike teško je više od 13 milijardi dolara i ima nebrojeno kozmetičkih kuća i kompanija. Kada se žene iz drugih delova sveta nađu u ovom delu grada, osećaju se kao deca u prodavnici igračaka.

Međutim, ona je znala šta želi. Njoj su trebali vrhunski proizvodi koji će joj kožu obnoviti za manje od nekoliko meseci, koji su sastavljeni od najboljih sastojaka, a koje će takođe nastaviti da koristi i kupuje u poznatijim radnjama širom Amerike. Stalno je koristila sheet maske za lice i nosila ih na svojim putovanjima, posebno Mediheal maske, ali sada je želela nešto drugačije.

Seforina radnja bila je treća u nizu sa leve strane i odlučila je da uđe. Odmah je primetila mnoštvo raznovrsnih  brendova, sjajno dizajniranih proizvoda, kao i dosta onih koje su koristile njene prijateljice. Nakon kraćeg razgledanja otišla je do prodavačice i upitala je:

,,Uskoro putujem i želela bih da pre toga u potpunosti doteram svoje kožu. Takođe bih volela da te proizvode mogu naći i u stranim zemljama, a ne da poručujem preko web shopova ili nosim velike količine sa sobom. Možete li mi nešto preporučiti?’

’’Naravno, pođite za mnom.’’- glasio je odgovor.

Prodavačica je bila simpatična devojka, približno njenih godina i crne kose koja joj je potpuno prekrivala čelo. Lice je imalo nežne i lepe crte, a koža je bila čista, sjajna i glatka. Odvela je do jednog dela gde je na nekoliko polica bio izložen samo jedan brend- CLIV. Tu se nalazilo nekoliko linija maski, krema, seruma, ampula u  neverovatno privlačnim ambalažama prelepog dizajna.

’’Znate zašto vam nudim baš ovaj brend?’’- upitala je ne očekujući odgovor, već je nastavila:

’’Kao radnik u ovom šopu imam priliku da slušam iskustva i utiske devojaka o raznim proizvodima, a i sama sam većinu probala. E, pa CLIV koristim najduže od svih i malo je reći da sam oduševljena. I naravno, nisam jedina. Ovi proizvodi imaju napredni sistem za oporavak kože i ne samo da je štite već poseduju najsavremenije metode za rešavanje postojećih problema. Razvijeni su u tehnološki inovativnim laboratorijama od strane najboljih timova za istraživanje i razvoj kao i vodećih sručnjaka u sferi biotehnologije. Imaju poseban četvorostepeni sigurnosni test (IV) i uz najfinije balansiranje kombinuju razne medicinske, biljne i funkcionalne sastojke.

 

 

Evo, vama ću trenutno preporučiti Max Hyaluronic liniju: masku, ampulu i BB kremu.  A kada vam bude zatrebalo posvetljivanje lica i održavanje blistavosti, možete uzeti Revitalizing liniju, dok je za zatezanje neprikosnovena Collagen.

A sta kažete na dizajn? Verujte mi, ako neko ne kupi ove proizvode, onda ih sigurno barem slika, toliko su neodoljivi.  I još nešto- možete ih naći svuda u svetu. Ne znam gde planirate da putujete, ali CLIV će vas svugde pratiti i biti na usluzi vašoj lepoti i zdravlju kože. Jer CLIV je za žene koje preskaču granice.’’

Izvor: Naš saradnik iz Koreje - Ann Jye

Ostavi komentar