K-log
22.05.2020.

Vitamin C za kožu

22.05.2020.

Prirodni oblik vitamina C, askorbinska kiselina najbolje prodire kroz kožu i on je jedino efikasan u tom obliku ( u obliku askorbinske kiseline, koja se nalazi u prirodnoj limunovoj vodi, u CLIV revitalizing C I2PL CORRECTOR AMPOULE).

Pošto je moćan antioksidans, Vitamin C neutrališe slobodne radikale koji izazivaju oksidativni stres u koži koji dovodi do njenog prevremenog starenja (pojavu bora i finih linija, pad tonusa kože lice, umoran i bezživotan ten). On je takođe neophodan za proizvodnju kolagena u ćelijama kože, što pomaže u održavanju strukture kože (bolji tonus kože, vizuelno jedra koža) i odlaganju znakova starenja.


Kolagen je prirodna supstanca naše kože koja joj daje čvrstinu, doprinosi strukturi kože lica i daje joj mladalački izgled. Imamo ga puno dok smo mladi i on doprinosi čvrstom i ujednačenom izgledu kože. Kako starimo, kolagen opada, i ovo opadanje dosta doprinosi formiranju finih linija i bora i gubitku volumena i kontura u koži koja stari.

Zaključno, anti - age efekat CLIV revitalizing C I2PL CORRECTOR AMPOULE seruma je moćni antioksidans iz prirode, vitamin C tj. askorbinska kiselina iz prirodne limunove vode. Vitamin C neutrališe slobodne radikale koji izazivaju oksidativni stres u koži koji dovodi do njenog prevremenog starenja. On je takođe neophodan za proizvodnju kolagena u ćelijama kože, što pomaže u održavanju strukture kože i odlaganju znakova starenja.

Vitamin C može da se koristi i u tretmanu hiperpigmentacija, pomaže kod ujednačavana tena, smanjenja upala i obnove sjaja kože lica. Ubrzava obnovu ćelija kože, drugim rečima, jača ćelijski metabolizam. To znači da se koža lakše obnavlja i bori sa vidljivim nesavršenostima. Redovnim korišćenjem CLIV revitalizing C I2PL CORRECTOR AMPOULA dobijeta posvetljene flekice, blistavu kožu i ten koji sija.

Niacinamid, prisutan u CLIV preparatima je u vodi rastvorljivi oblik niacina. Esencijalni vitamin grupe B, poznat kao vitamin B3.

Niacinamid je snažan antioksidans. Koža ga dobro podnosi. Pozitivno deluje na kožu sklonu aknama. Deluje kao inhibitor transfera melanozoma od melanocita do keratinocita, te dovodi do poboljšanja hiperpigmentacija, tj. hiperpigmentacija. Naučno dokazano, u kulturi fibroblasta, povećava stvaranje kolagena, što posledično dovodi do povećanja elastičnosti kože i smanjenja finih bora. Ima ulogu u biosintezi ceramida i ostalih lipida prisutnih u koži, što rezultuje smanjenjem transepidermalnog gubitka vode.

Vitamin C i vitamin B3, tj. niacin amid, treba da koriste SVI! 

Tekst i foto: Danijela Nikolić (instagram @glam.prescription)

Ostavi komentar