Pretraži sajt
POKLON PAKOVANJE

obradujte voljenu osobu poklonom

LOYALTY PROGRAM

specijalne pogodnosti

BESPLATNA ISPORUKA za porudžbine veće od 3.000 rsd
REGISTRUJTE SE i dobijate besplatan ebook
PLAĆANJE KARTICAMA
K-log
16.08.2021.

PUREHEALS Ginseng Berry hidrogel maskice i noćna maska

16.08.2021.

“Pure heal skin” ili čistoća leči kožu, pri čemu se misli na čistoću i savršenstvo prirodnih sastojaka, moto je korejskog brenda PUREHEALS. Brojevi uz nazive označavaju tačan % aktivnog principa u sastavu, najčešće biljnih ekstrakata.

Korejska kozmetika se često bazira na tradicionalnim istočnjačkim biljkama, a ginseng je jedna od njih. Obično se radi o korenu, ali ovde je reč o fermentisanom ekstraktu bobica, koje rađaju svake četvrte godine i vrlo su retke, jer ih farmeri sklanjaju, da bi sva “energija” i aktivni sastojci biljke otišli u koren. Aktivni sastojci ovog ekstrakta su ginseng saponozidi sa velikim antioksidativnim potencijalom koji se pojačava fermentacijom. Postoje studije koje ukazuju da ovaj ekstrakt stimuliše sintezu kolagena i da se može koristiti u antiejdžing kozmetici.

Više ne mogu da zamislim svoju rutinu bez hidrogel maskica za predeo ispod očiju, posebno preko leta, kada se budim otečena. Doručak, kafa i hidrogel maskice pre šminkanja su jutarnji ritual.

Ove lepo prijanjaju, hlade, ublažavaju otok, hidriraju i vraćaju tonus. Držim ih u frižideru i ne mogu vam opisati kako prijaju.

Pored fermentisanog ekstrakta bobica ginsenga sadrže ekstrakte ruže sa umirujućim efektom i kakaa.

Noćne maske su još jedna karakteristika korejske kozmetike. Koncetrovanije su od krema i njima se popravlja neko stanje kože. I sada će neki pomisliti da su nezgodne, prljaju posteljinu, ali ova nije takva. Gelasta je, lagana, jako prija jer se kroz par minuta, kada se osuši, pretvara u film. Ujutro nema masnoće na licu i pore bolje izgledaju.

Ako se nanese manja količina, poput seruma je koji neguje i ima antiejdžing efekat. Odgovara najviše masnoj i mešovitoj koži, a suva koža je može pratiti kremom ili uljem.

Zbog antioksidantnog potencijala ekstrakta fermentisanih ginseng bobica koga je čak 80% u sastavu, ova maska je odlična letnja nega, posle izlaganja suncu, jer neutrališe slobodne radikale koji se stvaraju pod uticajem UV zraka i poput huligana demoliraju ćelijske strukture.

NAPOMENA

PUREHEALS još mnogo poznatih brendova korejske kozmetike možete kupiti na onlinekozmetika.com.

Izvor: https://beautyaxiom.com/

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara