Pretraži sajt
POKLON PAKOVANJE

obradujte voljenu osobu poklonom

LOYALTY PROGRAM

specijalne pogodnosti

BESPLATNA ISPORUKA za porudžbine veće od 3.000 rsd
REGISTRUJTE SE i dobijate besplatan ebook
PLAĆANJE KARTICAMA
K-log
30.08.2021.

PURETEM Lupair kolekcija za masnu i mešovitu kožu

30.08.2021.

Ovo je priča o lavandi. I manje poetičnom plavom patlidžanu. O prirodnoj nezi, drugačijem pristupu. Konvencionalna kozmetika ima pristup “rešavanja problema”: koža je masna, hajde da je odmastimo, sprečimo lučenje sebuma, i onda je dehidriramo i dođemo do masne i osetljive dehidrirane kože, pa imamo još veći problem. Prirodna kozmetika, a često je to moto i korejske kozmetike, ima za cilj da umiri kožu, dobro je hidrira i podrži njenu regeneraciju.

Naziv lavanda potiče iz latinskog jezika, od reči “lavare”, što znači oprati, jer su Rimljani koristili lavandu kao miris u vodi za kupanje. Rimljani su takođe smislili običaj držanja lavande u odeći, da bi je namirisali i zaštitili od moljaca. Zabeleženo je da je lavanda gajena od jedanestog veka u evropskim manastirima, a verovalo se da je Marija Magdalena upotrebila lavandino ulje za pomazanje malog Isusa i pridavana su mu razna svojstva, a prodavalo se u manastirima pod nazivom “Magdalenino ulje”. (I u to doba su znali šta je marketing i kako izreklamirati proizvod.)

Etarsko ulje lavande je antiseptik, miris deluje umirujuće i repelent je, odbija insekte (komarce recimo). Sa druge strane, treba voditi računa i ne izlaziti na sunce kada ga nanesemo na kožu, jer može da izazove reakcije. Cela linija ima blag, slatkasti miris prave lavande (lat. Lavanda angustifolia sin. vera), koji prija i umiruje (otuda oznaka “anti-stress beauty”). Pored lavande koja je antiseptik, sadrži ekstrakt plavog patlidžana (rupeol) za koji proizvođač tvrdi da reguliše lučenje sebuma i ekstrakt centele koja umiruje, i brojne humektanse.

PURETEM Lupair linija će najviše odgovarati mešovitoj i masnoj koži posle puberteta, u bilo kojoj životnoj dobi, kada hoćete da se odmorite od klasične kozmetike. Mešovita ili kombinovana koža može da bude suvo-masna ili suvo-normalna, T-zona je uvek masna, a ostali deo lica suv ili normalan. Tu su i mitiseri, ponekad bubuljice, a dehidrirane zone su česte, jer se koriste jači čistači, zbog masne T-zone.

Ovaj tonik je, u kombinaciji sa drugim proizvodima iz ove linije, rešenje za mešovitu i masnu kožu.

Vodenast je, nanosi se tapkanjem posle čišćenja i služi da dobro hidrira i umiri kožu.

Posle utapkavanja tonika, utapkavaju se gelaste “ampule”.

To je koncentrovani preparat tipa seruma koji još bolje hidrira i umiruje kožu.

Krema je pravi primer krem-gela, nije masna, topi se na koži, a dobija se onaj efekat blistave, staklaste kože.

Tonik, ampule i krem-gel su odlična noćna nega, da umire, osveže, dubinski hidriraju i da se uz aromaterapijski miris lavande organizam opusti i lakše utone u san.

NAPOMENA:

PURETEM možete da kupite u odabranim Lilly drogerijama i na onlinekozmetika.com.

Izvor: https://beautyaxiom.com/2020/07/24/puretem-lupair-kolekcija-za-masnu-i-mesovitu-kozu/

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara