K-log
07.08.2020.

Kako izabrati tonik u skladu sa potrebama moje kože?

07.08.2020.

U prošlosti su tonici bili bogati alkoholom i drugim adstrigentnim sastojcima i bili izbor mnogima sa masnom kožom. Na taj način se uklanjao višak sebuma iako je to posledično dovodilo do dehidratacije kože i još intenzivnijeg stvaranja sebuma.
Od tada je jako napredovao razvoj proizvoda i briga o zdravlju kože, pa bi se današnji tonici mogli opisati kao proizvodi koji sadrže puno humektanasa obezbeđujući vlagu i omekšavajući površinski sloj kože. Takođe, pored hidrirajućih, postoje i “kiseli” tonici koji deluju kao blagi hemijski piling.

 Ono što želim da istaknem jeste da tonik ne služi kao dodatak čišćenju kože i u tu svrhu ga nemojte koristiti.

Ukoliko koristite samo proizvod za čišćenje i kremu, dobar tonik vam, kao drugi korak nege, pomaže da umirite i hidrirate kožu. Moji današnji predlozi su ujedno i korejski noviteti na našem tržištu. Brend Puretem ima tri linije proizvoda u zavisnosti o tipa i stanja kože.
Phytomucin tonik je namenjen suvoj, zreloj koži jer sadrži puno sastojaka koji hidriraju kožu i čine je mekom.
Sa druge strane, Lupair tonik je namenjen za masnu i kombinovanu kožu i fokus je na hidrataciji.
Oba proizvoda sadrže mnoštvo biljnih ekstakata što je u skladu sa filozofijom brenda. Dodatno, ne sadrže alkohol pa samim tim neće dovesti do isušivanja kože tokom dužeg vremena upotrebe.

Puretem tonici su klasični primeri hidrirajućih tonika koji trebaju svakoj koži jer je dodatna vlaga čist bonus, a posebno u letnjem periodu.

Izvor: instagram @nutrikozmetik

Ostavi komentar