K-log
29.01.2021.

Kana za obrve: trend koji je tu da bi se zadržao!

29.01.2021.

Koliko bi sjajno bilo kada biste se probudili sa savršenim obrvama kojima nisu potrebne olovke za iscrtavanje, senke i specijalni puderi pre nego što izađete napolje? Trend obrva prirodnog izgleda i punog volumena već godinama je prvi izbor u oblikovanju obrva kod žena širom sveta. Pa ipak, ako vaše obrve nisu prirodno pune volumena i dovoljno istaknute, sigurno u svojoj dnevnoj rutini odvajate vreme za njihovo popunjavanje i dodatno oblikovanje - olovkom, senkom, gelom ili puderom.

Zahvaljujući kani za obrve, vaše obrve mogu biti spremne za izlazak napolje čim se probudite. Naime, kana je prirodan proizvod čija je osnova lišće biljke samleveno u fini prah, a koja se tradicionalno koristi za bojenje kože i kose bez hemikalija.

Kana za obrve je polutrajnog karaktera uz koju farbanje obrva možete uraditi i same kod kuće. Kao i kana za kosu, ovaj proizvod jeste prirodna farba za obrve, ali istovremeno ostavlja boju i na koži ispod njih. Time dobijate jasno i efikasno definisane obrve koje ne morate dorađivati svakog dana u procesu šminkanja, a nakon procesa farbanja koža ostaje meka i hidrirana.

Takođe, farbanje obrva kanom predstavlja odličan način da isprobate željeni oblik pre nego što se eventualno odlučite za neku od trajnih tehnika iscrtavanja ili tetoviranje obrva. Zato vam predstavljamo kompletan vodič za farbanje obrva kanom i odgovore na najčešća pitanja o ovom procesu.

Šta je kana za obrve?

Kana je prirodni puder koji se pravi od istoimene biljke. To je boja koja se nanosi na obrve sa ciljem stvaranja iluzije punijih oblika. Proces nanošenja je isti kao i kod tradicionalnog farbanja obrva, osim što sastojci u kani imaju dugotrajniji efekat. U skladu sa dugogodišnjim naporima da se korisnicima obezbedi ne samo efikasan, već i prirodan način bojenja kose i obrva, kompanija Impression Cosmetics u svoje kane za obrve dodaje prirodne sastojke koji su zaslužni da boja obrva nakon bojenja bude u skladu sa bojom vaše kose.

Zbog toga ćete u asortimanu ove kompanije pronaći 10 nijansi u rasponu od svetlo plave do tamno braon. 

Šta treba da uradite pre farbanja obrva kanom?

Ukoliko ne znate zasigurno, konsultujte se sa kozmetičarem kako biste utvrdili koji su najbolji oblik i punoća obrva za vaše lice. Drugi korak pre farbanja obrva kanom je uređivanje pincetom i blagim sredstvima za depilaciju, kako bi obrve bile potpuno uredne pre farbanja.

Kao i kod korišćenja kane na kosi, i ovde je potrebno da područje oko obrva zaštitite vazelinom ili drugom kremom, kako ne biste slučajno naneli kanu van željenog okvira.

Priprema obrva izuzetno je važan korak u celom procesu, jer vam može olakšati iscrtavanje željenog oblika i postarati se da efekat bude dugotrajan. Ne zaboravite da pre nanošenja kane područje obrva mora biti potpuno čisto – bez šminke i kozmetičkih preparata, jer svaki vid masnoće na obrvama i koži ispod nje smanjuje mogućnost da se boja zadrži.

Zbog toga postoji Impression Brow Primer u spreju – specijalno formulisan da ukloni sve nečistoće sa područja koje će biti tretirano. Pravilna priprema podrazumeva i da sa kože odstranite mrtve ćeije kako biste imali potpuni efekat farbanja, tj. intenzivnu i dugotrajnu nijansu jer nakon pilinga pigmenti kane značajno lakše prodiru u kožu. U tome vam pomaže Impression Brow Scrub sa česticama ljuski oraha.

Kao završni korak u pripremi obrva za farbanje kanom možete koristiti i Impression Brow Shampoo koji se koristi kao standardni šampon i sa područja obrva uklanja nečistoće, lako se ispira i predeo ostavlja potpuno čistim.

Kako se koristi kana kao farba za obrve?

Početak samog procesa podrazumeva rastvaranje praha iz pakovanja. Za razliku od uobičajenog načina farbanja obrva, za rastvaranje kane vam nije potreban hidrogen peroksid, već obična topla voda zbog čega je kana za obrve idealan izbor za žene sklone alergijskim reakcijama na koži. Impression kana za obrve dolazi u finom prahu koji je potrebno rastvoriti u plastičnoj činijici koristeći četiri do pet puta više vode u odnosu na prah kane.

Kako biste pravilno ofarbali obrve kanom, potrebno je da rastvaranjem dobijete pastu koja nije ni previše retka ni previše gusta za nanošenje. Idealna gustina paste podrazumeva da ona nije vodena (ne kaplje i ne curi sa kože), ali je dovoljno tečna da se lako nanosi.

Kana za obrve nanosi se četkicom – najpraktičnije je koristiti kratku ugaonu četkicu (poput one za icrtavanje samih obrva), ali možete upotrebiti i poseban aplikator sa pamučnim vrhom.

Nakon nanošenja na obrve, u zavisnosti od intenziteta boje koju želite, potrebno je sačekati između 20 i 40 minuta kako bi koža i obrve upili kanu i potom ukloniti. Svakako je preporučljivo da ako prvi put koristite kanu i niste sigurni u intenzitet efekta, nanos ostane na koži kraće vreme.

Kanu sa obrva najpre obrišite suvom pamučnom blaznicom, a potom i mokrom blaznicom i potom isperite tekućom toplom vodom kako biste uklonili sve ostatke sa kože i obrva.

Šta raditi nakon farbanja obrva kanom?

Odmah nakon uklanjanja paste, važno je proveriti sledeće: da li je kana koju ste naneli ostala u željenim okvirima i da li je intenzitet nijanse u skladu sa vašim željama i očekivanjima? Ako je bilo koji odgovor negativan, ne morate da brinete, jer se kana smatra polutrajnom farbom, ali se može ukloniti.

U takvim slučajevima će vam od velike koristi biti Impression Brow Remower, namenjen upravo za uklanjanje viška boje sa kože i korekciju boje - smanjenje intenziteta za jednu do dve nijanse. Naravno, preporučljivo je koristiti ga odmah nakon uklanjanja nanete paste kako bi imao puno dejstvo.

Bilo da ste odmah zadovoljni rezultatom ili je potrebno da uradite korekciju boje, preporučujemo da sledeći korak nakon završetka farbanja bude dodatna nega područja oko obrva. Impression Brow Oil će vam pomoći da dobijenu boju obrva održite što duže, ali ujedno neguje, regeneriše i osigurava rast obrva zahvaljujući posebnoj formulaciji na bazi različitih ulja, vitamina i prirodnih ekstrakata.

Koliko traje efekat farbanja kanom i kako se boja održava?

Impression kana za obrve ostaje na koži dve do tri nedelje, a na samim obrvama i do dva meseca. Boja kane će postepeno nestajati u ovom periodu, dok će ćelije kože bledeti. Sa druge strane, koliko često je preporučljivo da se koristi kana za obrve, iskustva su različita. Učestalost farbanja obrva kanom zavisi i od vašeg delovanja na očuvanju dobijene boje, ali i od vašeg tipa kože. Generalno govoreći, ponovno nanošenje je najbolje obavljati na svakih pet do osam nedelja.

Trajnost efekta uveliko zavisi od vaših navika i kozmetičkih preparata koje svakodnevno koristite. Kako bi boja ostala postojana i dugo se zadržala, potrebno je izbegavati direktno nanošenje jakih proizvoda za negu kao što su razni eksfolijatori koji sadrže aktivne AHA sastojke. Ako želite da dodatnu hidrataciju tretiranog područja uvrstite u redovnu negu, Impression Brow Oil je odličan izbor koji pomaže u obnavljanju strukture obrva.

Da li se upotreba kane za obrve preporučuje svakom tipu kože?

Kana za obrve je prirodna zamena za standardnu farbu, pa njena upotreba nije ograničena osetljivošću kože – zapravo se zbog prirodnog porekla sastojaka ovaj proizvod i preporučuje ženama koje imaju osetljivu kožu. Međutim, njena upotreba jeste donekle ograničena tipom kože.

Naime, suva koža je sklona perutanju, pa postoji mogućnost da se kana neravnomerno skida sa kože, ostavljajući neujednačenu boju. Na drugoj strani, ženama sa izrazito masnom kožom se farbanje obrva kanom ne preporučuje zbog toga što na takvoj koži kana brže bledi, a i ovde može doći do neujednačenog skidanja sa kože usled jakih sredstava za čišćenje i pilinga koji mogu ukloniti površinski sloj kože tretiran kanom. Upravo zbog čestih čišćenja agresivnim sredstvima, upotreba kane na obrvama nije preporučena ni na koži sklonoj aknama.

Idealan tip kože za farbanje obrva kanom je normalna koža sa ujednačenim tenom i konstantnom hidriranošću.

Ako ste rešeni da svoju dnevnu rutinu pre izlaska iz kuće pojednostavite i ne bavite se popunjavanjem i iscrtavanjem obrva svakog dana, probajte Impression Brow Henna proizvode i obavezno nam javite svoje utiske!

Kana za obrve postaje sve veći trend koji se logično nadovezuje na već postojeću popularnost punih i istaknutih obrva, pa je i sve veći broj pitanja gde kupiti ovaj proizvod. Sve preparate iz Impression Brow linije za pripremu i farbanje obrva, kao i negu obrva nakon farbanja kanom možete detaljnije pogledati i poručiti na našem sajtu.

 

Ostavi komentar

Ostali komentari

 • sabina kazamanovic
  sabina kazamanovic

  Poštovani, Da li moze da se naruči kana za obrve, ako moze koja je cijena. Srdačan pozdrav, Sabina

  09.04.2021. 12:49
 • Admin
  Admin

  Poštovana Sabina, Možete naručiti kanu za obrve ako Vam je adresa na teritoriji Srbije. Nemamo mogućnost slanja van srbije. Link ka kani za obrve je: https://www.onlinekozmetika.com/proizvodi/impression Pozdrav,

  14.04.2021. 08:17
 • Admin
  Admin

  Poštovana Sabina, Možete naručiti kanu za obrve ako Vam je adresa na teritoriji Srbije. Nemamo mogućnost slanja van srbije. Link ka kani za obrve je: https://www.onlinekozmetika.com/proizvodi/impression Pozdrav,

  14.04.2021. 08:18