Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Kako se moja rutina nege promenila u kasnim dvadesetim?
K-beauty
26.02.2021.

Kako se moja rutina nege promenila u kasnim dvadesetim?

Rutina nege je povezana sa svim aspektima vašeg života i potrebno je da obratite pažnju kako je menjati u skladu sa godinama. Pročitajte u nastavku kako je poželjno menjati rutinu približavajući se jubilarnoj tridesetoj godini.

Nega kože mi zaista puno znači, a ako čitate ovaj tekst, znači da je isto i kod vas. U trenutku kad sam zakoračila u dvadesete i započela da se bavim uređivanjem tekstova o nezi i lepoti, postala sam fanatik za negu i drago mi je što se to dogodilo. Po prvi put sam se srela sa hormonalnim aknama, depigmentacijom, neravninama i lošom teksturom kože, pa sam morala da se dodatno edukujem kako bi ove situacije držala pod kontrolom. Dok sam učila šta je za mene dobro, a šta ne, takođe sam svake godine otkrivala da se nešto menja, u samoj rutini. I sada, kad sam na pragu tridesete, mogu reći da se od prvog trenutka, gotovo sve promenilo. Svi znamo da promene nisu prijatne, kao ni samo starenje, zar ne, ali ako prihvatite promene i koristite adekvatne proizvode u svakom dobu, na pravom ste putu! S toga bih želela da sa vama podelim nekoliko značajnih promena koje morate načiniti da bi vam koža blistala sve vreme.

 

Hemijski pored fizičkog pilinga

Ono što našu kožu čini mladalačkom, blistavom i jedrom je isključivo kolagen. Naravno, smanjivanje nivoa kolagena se događa uporedo sa procesom starenja, tako da je na nama da podstaknemo njegovu dodatnu proizvodnju upotrebom različitih proizvoda ili samim načinom života. Hemijski eksfolijatori uklanjaju mrtve ćelije i pomažu u dodatnoj proizvodnji kolagena. Oni prodiru duboko ispod kože i ciljaju na bubljice, popravljaju teksturu, odpušuju pore, ubrzavaju oporavak samih ćelija. Neki hemijski eksfolijatori uključuju razne ekstrakte i kiseline. Jedan od takvih je i Frudia Green Grape Pore Peeling Pad Jar 70 pads/ 170ml koji ima jastučiće sa reljefnom i ravnom stranom, natopljene sadržajem od ekstrakta zelenog grožđa.

 

Duplo čišćenje uveče

Nikada nećete postići savršeno stanje kože ako čišćenje ne radite na pravi način. Svim ženama je poznat scenario: skidate šminku uveče u nadi da će se koža odmoriti tokom noći, a zatim ujutru pronađete ostatke na pojedinim delovima lica. Zato je duplo čišćenje jako važno, posebno kako važa koža sazreva. Dok starimo, ona postaje sve osetljivija na spoljne uticaje, pa je neophodno uklanjati sve ostatke i nečistoću koja se nakupila. Međutim, ako baš nemate vremena za duplo čišćenje, možete koristiti sjajni Mizon Cicaluronic Cleansing Balm.

Vitamin C ujutru, Retinol uveče

Pege i starenje lagano postaju naša dva najveća problema na koži u kasnim dvadesetim. Beživotna boja kože je još jedan od problema, ali uz pomoć raznih seruma, poput MIZON Vitamina C koža može dobiti neophodan sjaj za kratko vreme. Retinol je, sa druge strane, moćan anti-ejdž sastojak koji cilja na sitnije linije i bore, ali i kožu čini osetljivijom. Prema tome, Vitamin C i retinol je poželjno korisiti odvojeno. Vitamin C je idealan za dnevne rutine jer se odlično kombinuje sa SPF kremama, koje smanjuju proizvodnju pigmenta. U svakom slučaju, da bismo dobili što više od Vitamina C i retinola, svakako je poželjno koristiti ih zasebno.

 

SPF, uvek! (čak i u zatvorenom prostoru)

Da, dobro ste pročitali, u zatvorenom prostoru. Ako ste mislili da vas rad od kuće oslobađa od korišćenja krema sa zaštitnim faktorom, razmislite ponovo. Sunce je jedno od štetnijih stvari za našu kožu, a takođe nam može naškoditi i kada nismo napolju. Pitate se kako? Pa, standardna stakla na prozorima vas ne štite od štetnog UV zračenja. Ovo svakako ne znači da treba da zamračite sobu i ne dozvolite suncu da dopre do vas, ali se jednostavno zaštitite na pravi način. Možemo vam preporučiti neke zaista odlične,  a veoma pristupačne kreme: Frudia Tone UP Base Sun Cream i Frudia Ultra UV Shield Sun Essence Cream.

 

Investirajte u kreme za ispod očiju

Iznenađujuće, ali puno ljudi još uvek ne smatra da su okoloočne kreme neophodne. Naravno, možete koristiti klasične proizvode koji obezbeđuju dovoljno vlažnosti, ali da li ćete zaista dobiti očekivane rezultate? Verovatno ne. Koža ispod naših očiju je izuzetno osetljiva, a vremenom postaje sve gore- samo pomislite na nabore, suvoću i povećanu osetljivost. Tako da je važno napomenuti Mizon Collagen Power Firming Eye Cream 25ml. Smatrajte ovo preventivnom merom za sve što vašu kožu kasnije očekuje.

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara