Blog

03.
Apr
2020
K-log
Sada kad smo pričali o tome šta treba uzeti u obzir prilikom kupovine maske za lice, takođe je značajno imati na umu za šta konkretno nam treba. To nije nešto što ste nasumično primetili na licu neke Korejke i onda rešili da i sami probate. Nikada nemojte da jednostavno pratite novi trend, već prvo utvrdite da li će vam biti od koristi.
27.
Mar
2020
K-log
Za “sheet” ili platnene maske se slobodno može reći da su revolucionaran proizvod koji je osvojio svet, a poreklom su iz Koreje. Šta je u njima tako posebno?
20.
Mar
2020
K-log
Zamislite da u kesici imate rešenje za situacije kad stanete pred ogledalo i zapitate se “What's wrong?” :D Kod mene srećom takva pitanja nisu česta pojava. Ipak, kad je koža prirodno reaktivna i dodatno izložena kiselinama i drugim agresivnim aktivnim sastojcima nije retkost da nešto krene naopako. U tim situacijama najčešće posegnem za maskama nadajući se da će sanirati problem. 
12.
Mar
2020
K-log
Kao što obično biva sa svim popularnim proizvodima, Korejske maske za lice se mogu naći u različitim vrstama na tržištu. I baš zato što imate previše opcija pred sobom, morate malo proveriti i istražiti pre nego šo kupite neku Korejsku masku. Hajde da zajedno pogledamo na šta je sve neophodno obratiti pažnju pre kupovine ovih proizvoda.
06.
Mar
2020
K-log
Kada je hidrolipidna barijera kože narušena nekim od faktora (mikropovrede kože, preterano izlaganje sunčevim zracima učestalo i agresivno "ribanje" kože, korišćenje agresivnih sredstava za uklanjanje šminke i održavanje higijene kože lica, neka stanja kože praćena inflamacijama ili upotrebe nekih medikamenata) barijerna funkcija kože je ugrožena.
27.
Feb
2020
K-log
Poslednji trend među maskama za lice su one koje nazivaju sheet maske, a suština je da ih koristite jedanput i zatim bacite. Još jedan trend koji smo primetili je da ima i puno onih koji vole da prave selfi dok ih nose.
20.
Feb
2020
K-log
Ako trenutno prolazite, ili ste već prošli kroz menopauzu, to može imati direktan uticaj na izgled i zdravlje vašem kože. Smanjivanje nivoa estrogena rezultira takođe manjom količinom kolagena, smanjenom elastičnošću i javljanju dehidratacije.
13.
Feb
2020
K-log
Kažu da ste u 40-tim godinama na svom vrhuncu. Kako bi osigurali da se i kvalitet kože drži na istom nivou, adekvatna rutina u njenoj nezi je ključna.
06.
Feb
2020
K-log
U tridesetim godinama ćete verovatno po prvi put primetiti pojavljivanje sitnih bora ili neke od njih jednostavno postaju jasnije definisane. U ovom periodu se vreme obnove ćelija na koži polako produžava, čineći postizanje savršene kože sve težim.